Garanti Bankası ve Denizbank’ta görev değişiklikleri

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Garanti Bankası ve Denizbank’ta görev değişiklikleri
Abone ol
Garanti Bankası'nda Genel Müdür değişikliği; Recep Baştuğ görevden ayrıldı, yerine Mahmut Akten atandı. Denizbank’ta da Teftiş Kurulu Başkanı olarak görev yapan Ramazan Işık istifa ederek görevinden ayrıldı...

Garanti Bankası ve Denizbank’ta önemli görev değişiklikleri oldu. Garanti Bankası’nda Genel Müdür Recep Baştuğ görevinden ayrılırken Denizbank’ta da Teftiş Kurulu Başkanı olarak görev yapan Ramazan Işık istifa ederek görevinden ayrıldı.

Garanti Bankasında Recep Baştuğ’un yerine, şu anda Kurumsal, Yatırım Bankacılığı Hizmetleri ve Global Piyasalar'dan sorumlu olan Mahmut Akten getirildi. Banka tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, Recep Baştuğ'un 2019'dan bu yana sürdürdüğü genel müdürlük görevinden ayrılma kararı aldığı belirtildi.

Bankanın Yönetim Kurulu, Mahmut Akten'i yeni Genel Müdür olarak atama kararı aldığını duyurdu. Akten, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) gerekli izinlerinin tamamlanmasının ardından göreve başlayacak. Yönetim Kurulu, Akten'in mevcut pozisyonuna kimin atanacağına dair kararını ilerleyen günlerde açıklayacak.

 

Denizbank’ta da Teftiş Kurulu Başkanı olarak görev yapan Ramazan Işık istifa ederek görevinden ayrılması KAP’a yapılan bildirimle duyuruldu.

Duyuruda şu ifadeler kullanıldı:

“Bankamız Teftiş Kurulu Başkanı olarak görev yapan Ramazan Işık istifaen görevinden ayrılmıştır.

Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulunun yürürlükteki Özel Durumlar Tebliğinde yer alan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını, bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.”

 

RECEP BAŞTUĞ KİMDİR

Recep Baştuğ, kariyerine 1989 yılında Garanti Bankası'nda Müfettiş Yardımcısı olarak başladı ve çeşitli görevlerde bulundu. 1999 yılında Garanti Bankası Ticari Bankacılık Koordinatörü oldu ve ardından farklı bölümlerde üst düzey yöneticilik görevleri üstlendi. Uzun yıllar boyunca bankanın stratejik kararlarında ve büyüme süreçlerinde önemli bir rol oynadı. Finans sektöründe geniş bir bilgi ve tecrübeye sahip olan Baştuğ, Garanti'de 2019 yılında genel müdürlüğe atandı.

 

MAHMUT AKTEN KİMDİR

Mahmut Akten, Garanti Bankası'nın yeni Genel Müdürü olarak atanan bir finans uzmanıdır. Akten, bankada Kurumsal, Yatırım Bankacılığı Hizmetleri ve Global Piyasalar'dan sorumlu yönetici olarak görev yapıyordu. Bankacılık kariyerine 2000 yılında Citibank'ta başlayan Akten, 2009 yılında Garanti Bankası'na katıldı ve burada çeşitli liderlik pozisyonlarında bulundu. Finansal analiz, strateji geliştirme ve piyasa risk yönetimi konularında derin bilgiye sahip olan Akten, uluslararası finans piyasalarında da deneyim kazandı. Akten, BDDK'nın onay sürecinin tamamlanmasının ardından Garanti Bankası Genel Müdürü olarak görevine başlayacak.


Yorum Yazın