Gebze'den sonra Ümraniye'de de hayvan katliamı iddiası!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gebze'den sonra Ümraniye'de de hayvan katliamı iddiası!
Abone ol
Ümraniye Belediyesi'ne ait Hekimbaşı Sahipsiz Hayvan Barınağı'nda çok sayıda ölü kedi ve bakımsız durumdaki köpeğin görüntülenmesi büyük olaya neden oldu. Barınağa giden hayvan hakları savunucuları ile görevliler arasında tartışmalar yaşandı.

Sokakta yaşamak zorunda olan hayvanların öldürülmesinin önünü açan yasa tasarısının kabul edilmesi sonrası Türkiye'nin dört bir yanından katliam haberleri gelmeye devam ediyor. Gebze'de belediyeye bağlı bir barınakta çok sayıda köpek ve kedinin öldürülmesine tepki sürerken, bir hayvan katliamı da İstanbul Ümraniye'de yaşandı.

AK Partili Ümraniye Belediyesi'ne ait Hekimbaşı Sahipsiz Hayvan Barınağı'nda çok sayıda ölü, hasta, bakımsız kedi ve köpek görüntülendi. Barınağa giden hayvanseverlerle görevliler arasında arbede çıktı.

BİR ZABITA BIÇAKLA YARALANDI

Ümraniye Kent Savunması, kimliği belirsiz bir kişinin hayvan hakkı savunucularına bıçak çektiğini belirtti. Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım ise bir zabıtanın bıçakla yaralandığını açıkladı.

Olay dün gece, Hekimbaşı Sahipsiz Hayvan Bakımevi’nde yaşayan hayvanların öldürüldüğüne dair görüntülerin sosyal medyada yayılması sonrası yaşandı.

Katliama ilişkin paylaşım yapan Seren Serengil de, şu ifadeleri kullandı: "Üzgünüm pazar pazar yayınlamak durumunda kalıyorum ama biz bu barınakları gönüllülerle birlikte artık takibe aldık, almak zorundayız. Burası da Ümraniye Belediyesi, AKP'ye ait. Yine burada da katliam var. Bu barınağı da boşaltıyoruz. Sakın hayvanları yok etmeyin, hepsinin kaydı var. Yarın gelip alacağız. Tüm gruplar, gönüllüler yönlenelim..."

Çok sayıda hayvan hakları savunucusu, görüntüler üzerine bakımevine gitti. Yaşam hakkı savunucularının bakımevinde toplanması üzerine buraya çok sayıda polis ve zabıta ekibi de sevk edildi. Yaşam hakkı savunucularının barınaktan kolluk kuvvetleri zoruyla uzaklaştırıldığı aktarıldı.

‘50-100 KADAR KEDİ ÖLÜSÜ VARDI’

Ümraniye Kent Savunması Sözcüsü Bulut Can Okuducu, Gerçek Gündem'e yaptığı açıklamada gördükleri manzarayı şöyle anlattı:

“Biz zaten belirli aralıklarla bu barınağa gidiyoruz. Arkadaşlarımız hayvanların öldüğünü fark ediyorlar. Bugün de yoğun bir kalabalıkla gidince toplu şekilde içeriye girdik. Kapılar açılınca içeride dehşet verici görüntüyle karşılaşıldı. Onlarca ölmüş kedi, onlarca ölmek üzere kedi ve köpek. 50-100 arası ölmüş kedi vardı.”

‘ELİMİZDE ÖLEN KEDİ VARDI’

Hayvanseverlerin barınakta bir sahiplenme hareketi başlattığını belirten Okuducu “Gönüllüler teker teker hayvanlara bakıp oradan çıkartmaya çalışıyorlar. Orada hayvan bırakmamaya çalışıyor. Daha çok kedi var burada. 3-5 köpeğin olacağı alana 20-30 köpek koyuyorlar. Çoğu hasta, zaten her yer pislik içinde" dedi.

'BİR KİŞİ GELİP BIÇAK ÇEKTİ'

"Buraya gittiğimizde elimizde ölen kedi oldu. Gönüllüler onları çıkartıyordu" diyen Okuducu, kavganın nasıl çıktığını da şöyle anlattı:

"Polisler, zabıtalar kenardaydı. Hayvan hakları savunucuları sahipleniyordu hayvanları. Sakin bir hava vardı. Bu sırada bir kişi gelip burayı provoke etti, bıçak çekti. Bu kişi daha sonra polisler tarafından oradan götürüldü. Bu sırada şikayetçi olanı da oradan götürdüler. Bıçak çeken de bıçak çekilen de götürüldü."

BELEDİYE'DEN 'DURUM ÇARPITILIYOR' SAVUNMASI

Ümraniye Belediyesi ise yazılı açıklama yaparak "tedavi altındaki hayvanların görüntülerinin izinsiz kayda alındığını ve yanlış bir izlenim oluşturulduğunu" ileri sürdü. Açıklamada, bakımevinin haftanın 6 günü belirli saatlerde vatandaşların ziyaretine açık olduğu ve bu zaman dilimlerinde sahiplendirme çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Bu görüntüler, hayvanların bakımsız olduğu gibi bir algı oluşturmak amacıyla, bağlamından koparılarak sosyal medyada paylaşılmıştır ancak bu bilgi tamamen yanlıştır. Bakımevimizde tedavi görmekte olan hayvanlarımız, sokaktan yaralı ve hasta halde getirilmiş olup, veteriner hekimlerimizin gözetiminde iyileşme süreçleri devam etmektedir. Hayvanlarımızın bakımı ve sağlığı en yüksek standartlarda sürdürülmektedir. Bu tür eylemler, gerçek durumu çarpıtma niyeti taşıyan girişimlerdir. Hekimbaşı Sahipsiz Hayvan Bakımevi'miz, her zaman hayvanseverler ve ilgili derneklerle işbirliği içinde, sokak hayvanlarının rehabilitasyon süreçlerini titizlikle yürütmeye devam etmektedir. Merkezimize izinsiz giriş yapan kişiler hakkında yasal işlem başlatılacaktır. Yanlış bilgilendirmelere karşı duyarlı olmanızı rica ediyor ve her zaman hayvanlarımızın iyiliği için büyük bir özenle çalıştığımızı vurgulamak istiyoruz."

 


Yorum Yazın