Gelecek ve DEVA Partileri birleşme görüşmelerinden sonuç alamadı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gelecek ve DEVA Partileri birleşme görüşmelerinden sonuç alamadı
Abone ol
Gelecek ve DEVA partilerinin tek çatı altında birleşme görüşmeleri sonuçsuz kaldı. Ali Babacan, birlik çağrısı yaparken, Ahmet Davutoğlu cumhurbaşkanı adaylığı talebinde bulundu.

TBMM'de 25 milletvekili ile temsil edilen Gelecek ve DEVA partilerinin tek çatı altında birleşme için uzun süredir devam eden görüşmelerinin sonuç vermediği bildirildi. Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın programına katılan DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Türkiye’de çok sayıda siyasi parti olduğunu ve birlik içinde güçlü bir alternatif oluşturulması gerektiğini vurguladı. Babacan, Gelecek Partisi ile birleşme görüşmeleri yaptıklarını ve daha geniş bir siyasi grup oluşturma arayışında olduklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Adaylığı Tartışması

Türkiye gazetesinden Samet Eker'in haberine göre, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, birleşme görüşmeleri sırasında "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın karşısına aday olarak çıkmak istiyorum" dedi. Ancak, DEVA Partisi Başkanlık Kurulu, şimdiden cumhurbaşkanı adayı ilan etmenin doğru olmayacağını savundu. Bunun yerine, yeni kurulacak partide Ali Babacan’ın genel başkan, Davutoğlu’nun ise onursal başkan olabileceği teklifi Davutoğlu tarafından reddedildi.


Yorum Yazın