Gonce: “Kadına yönelik şiddetin kökünü kazıyacağız”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gonce: “Kadına yönelik şiddetin kökünü kazıyacağız”
Abone ol
Gonce: “Kadına yönelik şiddetin kökünü kazıyacağız”

Saray Belediye Meclisi Ekim ayı olağan meclis toplantısı 2. Oturumu, 11 Ekim Cuma günü saat 14.00’da Saray Belediye Başkanı Abdül Taşyasan başkanlığında gerçekleştirildi. Kadına yönelik şiddetin toplumsal bir sorun olduğunu kaydeden Cumhuriyet Halk Partisi Saray Belediye Meclis Üyesi Eren Gonce, “Toplumun her kesimiyle el ele vererek kadına yönelik şiddetin kökünü kazıyacağız” dedi.

BAŞKAN TAŞYASAN: “KIZ ÇOCUKLARIMIZI HER TÜRLÜ ŞİDDETTEN KORUMALIYIZ”
Saray Belediye Meclisi Ekim ayı olağan meclis toplantısı 2. Oturumu, 11 Ekim Cuma günü saat 14.00’da Saray Atatürk Kültür Merkezi Ali Gürsu Ergene Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Saray Belediye Başkanı Abdül Taşyasan şunları ifade etti:
Bugün, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü. Kız çocuklarının dünyanın her yerinde karşılaşmakta olduğu toplumsal cinsiyet eşitsizliği, eğitim, sağlık ve sosyal haklara erişim sorunlarına dikkat çekmek için her yıl 11 Ekim’de kutlanmaktadır. Kız çocuklarının toplumsal, sosyal, kültürel, eğitim, sağlık ve sosyal güvenlik imkanlarından daha iyi yararlanabilmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak için gerekli olan kaynaklar sağlanmalıdır. Her kız çocuğu, sevgi ve umut dolu bir dünyada, hayallerinin peşinden korkusuzca koşabilmelidir. Onları her türlü şiddetten korumak ve eşit fırsatlar sunmak hepimizin sorumluluğudur. Bizler kız çocuklarının insan onuruna yaraşır bir yaşam sürmeleri için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Çocuklarımızın ve tüm dünya çocuklarının 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’nü kutluyorum.”
GONCE’DEN KADINA YÖNELİK ŞİDDETE TEPKİ
Başkan Taşyasan’dan sonra söz alan CHP Saray Belediye Meclis Üyesi Eren Gonce, kadına yönelik şiddete dikkat etmek için sözlü bir önerge verdi. Gonce, önergesinde şu ifadelere yer verdi:
“ Ne yazık ki, kadına şiddet artarak devam ediyor. Diyarbakır’da yaşanan Narin cinayeti, Ümraniye’de 19 yaşında bir suç makinesi tarafından şehit edilen kadın polis memurumuz Şeyda Yılmaz ve cumartesi günü İstanbul Beyoğlu’nda bir kadının sokak ortasında tacize uğraması, hepimizi derinden sarstı.

Tacizcilerin utanmadan bir kadını yere yatırarak fiziken saldırmaları, aynı gün İstanbul Fatih’te madde bağımlısı bir genç, 19 yaşında bir genç kızı başını keserek öldürdü ve ardından başka bir kızımızı da vahşice katletti. 

İstatistikler korkunç. 2023 yılında 438 kadın cinayeti işlendi. Bunların 135’i şüpheli ölüm, 303’ü ise cinayet olarak kaydedildi. Kadınlara yönelik şiddet bireysel bir sorun değil, toplumsal bir sorundur ve bu sorunun çözümü için hep birlikte adım atmamız gerekmektedir.

Belediye olarak, kadınlarımızın yanında olmayı ve her alanda onların haklarını korumak için çalışmayı sürdürmeliyiz. Bu acı olayların bir daha yaşanmaması için elimizden gelen tüm çabayı gösterecek, toplumun her kesimiyle el ele vererek kadına yönelik şiddetin kökünü kazıyacağız. Hayatını kaybeden kadınlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diliyor kadına yönelik şiddete karşı mücadelemizin kararlılıkla devam edeceğini bir kez daha vurguluyorum.

Bu sebeple Belediye olarak, kadınlarımızın yanında olmak ve her alanda onların haklarını korumak için İstanbul Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’na ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne maddi yardım yapılması hususunun belediye meclisinde görüşülüp karar verilmesini arz ederim.”

CHP’li Belediye Meclis Üyesi Eren Gonce’nin önergesi oy çokluğuyla kabul edildi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı


Yorum Yazın