Gümrük muhafaza ekiplerinden uyuşturucu kaçakçılığına ağır darbe: 530 milyon TL değerinde yasaklı madde ele geçirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gümrük muhafaza ekiplerinden uyuşturucu kaçakçılığına ağır darbe: 530 milyon TL değerinde yasaklı madde ele geçirildi
Abone ol
Gümrük Muhafaza ekipleri, Kapıkule ve Gürbulak sınır kapılarında gerçekleştirdikleri operasyonlarla toplam 530 milyon TL değerinde uyuşturucu madde ele geçirdi. Operasyonlar sonucunda, 180 kilogram esrar, 120 kilogram kokain ve 95 kilogram metamfetamin kaçakçılığı engellendi.

Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, Türkiye sınırlarında gerçekleştirdikleri başarılı operasyonlarla uyuşturucu kaçakçılığına ağır darbe vurdu. Edirne Kapıkule ve Ağrı Gürbulak Gümrük kapılarında yapılan operasyonlarda toplamda yaklaşık 530 milyon TL değerinde uyuşturucu madde ele geçirildi.

Kapıkule Gümrük Kapısı’nda Çifte Operasyon

Edirne Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, Kapıkule Gümrük Kapısı’na gelen bir tırı yakın takibe alarak x-ray tarama sistemi ile kontrol etti. Şüpheli yoğunluk tespit edilmesi üzerine, narkotik dedektör köpeklerinin yardımıyla yapılan detaylı arama sonucunda, tır dorsesine gizlenmiş 160 şeffaf poşet içinde yaklaşık 180 kilogram esrar ele geçirildi.

Aynı gün gerçekleştirilen ikinci operasyonda, Türkiye’ye giriş yapmak üzere Kapıkule Gümrük Kapısı’na gelen bir başka tır, risk analizleri ve hedefleme çalışmaları sonucu takibe alındı. Aracın yakıt deposuna gizlenmiş 107 paket halinde 120 kilogram kokain bulundu. Bu yakalama, kara sınır kapılarında bugüne kadar tek seferde ele geçirilen en yüksek miktar olarak kaydedildi.

Gürbulak Gümrük Kapısı’nda 95 Kilogram Metamfetamin Ele Geçirildi

Bir diğer büyük operasyon ise Gürbulak Gümrük Kapısı’nda gerçekleştirildi. Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri, İran’dan Türkiye’ye giriş yapan bir tırı yakın takibe aldı. Yapılan detaylı aramada, nargile tütünü ile karıştırılmış halde 95 kilogram metamfetamin ele geçirildi.

Zehir Tacirlerine Geçit Yok

Gümrük Muhafaza ekiplerinin gerçekleştirdiği bu operasyonlarla 530 milyon TL değerinde uyuşturucu madde ele geçirilmiş oldu. Olaylarla ilgili soruşturmalar, ilgili Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından yürütülmeye devam ediyor.


Yorum Yazın