Güneş'te patlama meydana geldi: Kuzey ışıkları Türkiye'den görülebilir

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Güneş'te patlama meydana geldi: Kuzey ışıkları Türkiye'den görülebilir
Abone ol
Güneş’te meydana gelen patlama sonrası, patlamanın etkilerinin 10 Ekim Perşembe akşamı Dünya’ya ulaşması bekleniyor. Uzmanlar, bu etkilerle birlikte Türkiye’den de kuzey ışıklarının görülebileceğini belirtiyor. Geçtiğimiz Mayıs ayında benzer bir olay yaşanmış ve Türkiye'nin birçok şehrinde kuzey ışıkları gözlemlenmişti.

Güneş’te gerçekleşen bir patlamanın ardından, Dünya’ya ulaşması beklenen etkiler üzerine uzmanlar uyarıda bulundu. Space Weather Live'ın verdiği bilgilere göre, Güneş’ten gelen hızlı enerji patlaması, 10 Ekim Perşembe akşamı Türkiye saati ile 19.00 civarında Dünya’da etkili olabilir. Bu etkiler, geçtiğimiz Mayıs ayında yaşanan güçlü jeomanyetik fırtınaya benzer olarak değerlendiriliyor.

Uzmanlar, bu enerji patlamasının Dünya atmosferine çarpması durumunda kuzey ışıklarının Türkiye'den de görülebileceğini belirtti. Mayıs ayında gerçekleşen jeomanyetik fırtına sonucunda Türkiye’nin birçok ilinden kuzey ışıkları gözlemlenmişti ve bu kez de benzer bir doğa olayının yaşanabileceği düşünülüyor.

Kuzey ışıkları, Dünya'nın manyetik alanının Güneş’ten gelen parçacıklarla etkileşime girmesi sonucu oluşan büyüleyici ışık oyunlarıdır ve bu nadir olay, Türkiye’de tekrar gözlemlenebilir.


Yorum Yazın