“Hayatınızda kaç Suriyeliyi karşınıza alıp derdiniz nedir diye sordunuz?”

Hacı Yakışıklı sığınmacıların gitmesini isteyen Türk halkından hesap sordu!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hacı Yakışıklı sığınmacıların gitmesini isteyen Türk halkından hesap sordu!
Abone ol
Köşe yazarı Hacı Yakışıklı, hedefine ‘Sığınmacıların gitmesini isteyenler’i koydu. Yakışıklı “Hayatınızda kaç Suriyeliyi karşınıza alıp derdiniz nedir diye sordunuz? Hiç derdini sormamışsınız. Gitsinler diyorsunuz. Böyle bir şey yok.” dedi.

Dün akşamki programda ‘Sığınmacıların geri dönüşü nasıl sağlanacak?’ başlığı altında konuşan Gazeteci tv100.com Yazarı Hacı Yakışıklı canlı yayında tartışma yaratacak şu sözlere imza attı:

“Bu insanları ötelememek yok saymamak gerekiyor. Bunun üstünden, o sosyal medyada atılan iftiralar bu sefer sokağa yansıyor. Ve şu var. Suriyeliler gitsin demek çok kolay. Dilin kemiği yok, iki cümle. Peki hayatında kaç kere bir Suriyelinin başını okşadın. Allah aşkına bir Suriyeli çocuğa bir şeker mi vermiş Suriyeliler gitsin diyen adam. Bak ben şunu söylüyorum. Suriyeliler hiç gelmeseydi keşke. Terminallerde inip, saatlerce terminalde durup en sonunda su basmış evlerde, halısı olmayan evlerde, tüpü olmayan evlerde çocukların kaldığını; üstü başı yara olan çocukların hastaneye gidemediğini, korkudan dışarıya çıkamadıklarını, çileler çektiklerine bizzat şahit oldum.

“Hayatınızda kaç Suriyeliyle konuştunuz ya? Kaç kere karşınıza alıp, ‘derdiniz nedir?’ dediniz”

Suriyeli çocuk gelmiş diyor ki: ‘Tost demek diyor?’. Hayatında tost makinesi görmemiş, ‘tost ne demek?’ diyor. Sen bu çocuğu alıp da o makineden verdin mi? Bir şeyler yaptın mı? Suriyeliyle hiç konuşmamış. Hayatınızda kaç Suriyeliyle konuştunuz ya? Kaç kere karşınıza alıp, ‘derdiniz nedir?’ dediniz. Hiç empati kurmamışsınız. Hiç derdini sormamışsınız. Gitsinler diyorsunuz. Böyle bir şey yok.”
 


Yorum Yazın