Hatayspor'u ağırlayacak olan Galatasaray'ın ilk 11'i belli oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hatayspor'u ağırlayacak olan Galatasaray'ın ilk 11'i belli oldu
Abone ol
Süper Lig'in son şampiyonu Galatasaray, yeni sezonun açılış maçında 82 gün sonra seyircisi önünde Atakaş Hatayspor'u ağırlıyor. 19 kez şampiyonluk yaşayan sarı-kırmızılı ekip, 66 sezonluk tarihinde toplamda 3 bin 880 puan ile ligin en başarılı takımı konumunda yer alıyor. Bu maç, yeni sezonda Galatasaray'ın hedefi olan 25. şampiyonluğu için attığı ilk adım olacak.

Galatasaray'ın sahaya çıkışı, Fenerbahçe derbisinden bu yana 2 ay 21 gün sonra taraftarıyla buluşması anlamına geliyor. Teknik direktör Okan Buruk'un yönetiminde, takım yeni transferler Michy Batshuayi, Elias Jelert ve Gabriel Sara gibi isimlerle güçlendi. Henüz Galatasaray forması giymemiş olan Jelert ve Sara'nın, bu maçla birlikte ilk kez sahaya çıkabileceği belirtiliyor.

Galatasaray, yaz dönemindeki hazırlık kamplarında toplam 5 hazırlık maçı oynadı ve bu maçlardan 2'sinde galibiyet elde etti. Ancak son şampiyon, sezona zorlu bir başlangıç yaptı ve Süper Kupa'da Beşiktaş'a 5-0 gibi ağır bir skorla mağlup oldu.

Diğer yandan, geçtiğimiz sezona depremler nedeniyle zorlu şartlarda başlayan Atakaş Hatayspor, Erzurum'daki hazırlık kampının ardından Mersin'de Galatasaray maçı için son hazırlıklarını yaptı. Hatayspor, geçen sezonu 41 puanla 15. sırada tamamladı ve İstanbul takımlarıyla oynadığı son yedi Süper Lig maçında galibiyet yüzü göremedi.

Galatasaray ve Hatayspor arasındaki rekabet, sarı-kırmızılı takımın açık ara üstünlüğü ile dikkat çekiyor. Galatasaray, Hatayspor ile oynadığı 7 maçın 5'ini kazanırken, rakibine sadece 3 mağlubiyet yaşattı. Galatasaray, bu maçlarda 16 gol atarken, Hatayspor ise 10 golle karşılık verdi.

21:00'de Rams Park'ta başlayacak maçı Turgut Doman yönetecek.

Zaha kadroya alınmadı

Galatasaray'dan eski takımı Crystal Palace'e transferi gündemde olan Wilfried, görüşmelerindeki ilerleme nedeniyle Hatayspor maçının kadrosuna alınmadı. Fldişi Sahilli futbolcunun kısa bir süre içerisinde İngiltere'ye geri dönmesi bekleniyor.

Galatasaray'ın ilk 11'i

Galatasaray: Muslera, Dubois, Köhn, Abdülkerim, Davinson, Torreira, Kerem D., Mertens, Ziyech, Barış, Icardi 


Yorum Yazın