Hizbullah, Mossad karargahını balistik füze ile hedef aldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hizbullah, Mossad karargahını balistik füze ile hedef aldı
Abone ol
Hizbullah, Tel Aviv'deki Mossad karargahını "Kadir 1" balistik füzesiyle vurduğunu açıkladı. İsrail ise füzenin engellendiğini bildirdi. Çatışmalar Lübnan-İsrail sınırında sürerken, İsrail ordusu Lübnan’a yönelik hava saldırılarına devam ediyor.

Lübnan’daki Hizbullah, İsrail istihbarat teşkilatı Mossad'ın Tel Aviv’deki karargahını hedef alan bir balistik füze saldırısı gerçekleştirdiğini duyurdu. Hizbullah’ın Telegram hesabından yapılan açıklamaya göre, "Kadir 1" tipi balistik füze, sabah 06.30’da Tel Aviv banliyölerinde bulunan Mossad karargahını hedef aldı.

Açıklamada, söz konusu hedefin Hizbullah’ın üst düzey isimlerine yönelik suikast düzenlemek ve Lübnan genelinde iletişim cihazlarının patlatılmasından sorumlu olduğu iddia edilen bir karargah olduğu belirtildi. Füzenin fırlatılmasının, Gazze'deki Filistinli grupların 7 Ekim 2023'te gerçekleştirdiği ve 11 askeri üssü ile sınırda yer alan 22 yerleşim birimini hedef aldığı "Aksa Tufanı" saldırısıyla aynı saatte gerçekleştiği kaydedildi.

Hizbullah, bu saldırının Gazze’deki direnişe destek ve Lübnan'ı ile halkını savunma amacı taşıdığını ifade etti.

Lübnan-İsrail Sınırındaki Çatışmalar

Son bir yıldır Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını sürdüren İsrail, Lübnan-İsrail sınır hattında kontrollü çatışmalara devam eden Hizbullah’ın üst düzey komutanlarına yönelik suikast zincirine her gün yeni bir halka ekliyor.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın askeri işlerden sorumlu kıdemli danışmanı Fuad Şükür, Hizbullah’ın askeri kanadının iki numaralı ismi olan Rıdvan Gücü komutanlarından İbrahim Akil ve "Hizbullah'ın füze sistemlerinin başında bulunan" İbrahim Muhammed Kubeysi gibi birçok üst düzey komutan, İsrail’in düzenlediği saldırılarda yaşamını yitirmişti.

İsrail'den Göç Uyarısı

İsrail ordusu, Lübnan’ın güneyine yönelik iki gündür yoğun hava saldırılarına maruz kalan bölgeden göç edenlere "evlerinize geri dönmeyin" uyarısı yaptı. İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "İsrail ordusunun saldırıları devam ediyor. Can güvenliğiniz için ikinci bir duyuruya kadar evlerinize dönmeyin" ifadelerini kullandı.

Lübnan'daki Can Kaybı

İsrail ordusunun 23 Eylül sabahından itibaren Lübnan'ın güney kentleri, Bekaa ve Baalbek bölgelerine düzenlediği yüzlerce hava saldırısında Lübnan Sağlık Bakanlığı’na göre 50'si çocuk, 95'i kadın olmak üzere toplamda 558 kişi hayatını kaybetti; 1835 kişi yaralandı. Ülkedeki güney bölgelerinden başkent Beyrut ve kuzeyine doğru göç dalgası devam ediyor.


Yorum Yazın