HP'den Bakan Yerlikaya'ya: 11 milyon TL'lik mama ihalesi ne amaçla kullanılacak?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
HP'den Bakan Yerlikaya'ya: 11 milyon TL'lik mama ihalesi ne amaçla kullanılacak?
Abone ol
CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, sokak hayvanları yasanın yürürlüğe girmesiyle AK Partili belediyelerde baş gösteren toplu hayvan ölümlerini ve belediyelerin yaptığı ihaleleri Meclis'e taşıdı. Bulut, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya "Niğde’de köpek ve kedi popülasyonu nedir? Son 6 yıldır mama ihalesi hangi şirketlere verilmiştir? Ne kadar para ödenmiştir? Köpek katliamını yasaya ve vicdana uygun olarak tanımlayan belediye bu kadar mamayı ne yapacaktır?" diye sordu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, sokak hayvanları yasanın yürürlüğe girmesiyle AK Partili belediyelerde baş gösteren toplu hayvan ölümlerini ve belediyelerin yaptığı ihaleleri Meclis'e taşıdı.

Sokak hayvanlarının katledilmesini öngören yasanın yürürlüğe girmesiyle farklı şehirlerden katliam haberlerinin ardı ardına gelmeye başladığını vurgulayan Bulut, “İlk olarak AKP’li Niğde Belediyesi’nin hayvan bakımevindeki köpeklerin enjeksiyon yöntemiyle 'uyutularak' toplu mezarlara gömüldüğünü öğrendik. Ardından AKP’li Ankara Altındağ Belediyesi’nin sınırları içerisinde öldürülen çok sayıda köpeğin toplu olarak gömüldüğü bilgisini edindik. Ancak işin ilginç yanı hayvanları öldüren ve bunu ‘yasaya ve vicdana’ uygun diye savunan Niğde Belediyesi 2023 yılının sonunda 11 milyonluk mama ihalesi yapmış. Belediye bu kadar mamayı ne yapacak?” dedi.

“Son 6 yıldır mama ihalesi hangi şirketlere verilmiştir? Ne kadar para ödenmiştir?”

Niğde Belediyesi’nin 2023 yılının sonunda 11 milyon liralık mama ihalesi yaptığını ve bir yıllığına 50 bin kilo kedi maması, 120 bin kilo köpek maması aldığı bilgisini paylaşan Bulut, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın yanıtlaması istemiyle şu soruları sordu:

"Niğde’de köpek ve kedi popülasyonu nedir? Son 6 yıldır mama ihalesi hangi şirketlere verilmiştir? Ne kadar para ödenmiştir?

Belediyeye ait barınakta kaç köpek vardır? Köpek katliamını yasaya ve vicdana uygun olarak tanımlayan belediye bu kadar mamayı ne yapacaktır?

Yasanın yürürlüğe girdiği tarihten itibaren önergenin yanıtlandığı tarihe kadar kaç köpeğe ötanazi uygulanmıştır?"


Yorum Yazın