İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: Demokrasiyle güçlendirilmiş bir yapıyı ülkemize kazandırma sorumluluğundayız

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: Demokrasiyle güçlendirilmiş bir yapıyı ülkemize kazandırma sorumluluğundayız
Abone ol

Türkiye Cumhuriyeti’nin 101’inci kuruluş yıl dönümünde Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda düzenlenen törene katılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Cumhuriyetimizi kuranlara mahcup olmamalıyız” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 101’inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı töreni, Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda gerçekleştirildi. Törene İstanbul Valisi Davut Gül, 1. Ordu ve İstanbul Garnizon Komutanı Orgeneral Metin Tokel, İstanbul Barosu Başkanı İbrahim Kaboğlu ve çok sayıda siyasi parti temsilcisi katıldı. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Vali Gül, Orgeneral Tokel ve İmamoğlu, anıta çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu.

İmamoğlu: “Türkiye Cumhuriyeti Çok Özel Bir Cumhuriyettir”

Törenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin önemine vurgu yaptı:

“Türkiye Cumhuriyeti çok özel. Dünyada birçok devletin titrinde ‘Cumhuriyet’ vardır ama ben Türkiye Cumhuriyeti’ni ‘dünyanın en organik cumhuriyeti’ olarak tarifliyorum.”

İmamoğlu, Türkiye’nin demokratik bir arayışla kurulduğunu ve halkın katılımının önemini dile getirdi.

Geleceğe Dair Umut ve Sorumluluklar

İmamoğlu, Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında her bireyin sorumluluk taşıdığını belirterek:

“Türkiye Cumhuriyeti, 86 milyon yurttaşımızındır. Bu Cumhuriyet, gençliğe emanet edilmiştir. Herkes kendini sorumlu bir birey olarak görmeli.”

Umudun yüksek olduğunu vurgulayan İmamoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin hatalarıyla yüzleşebildiğini ve kendini onarma kabiliyetine sahip olduğunu belirtti.

Cumhuriyet Kutlaması ve Toplumsal Birliktelik

Cumhuriyet’in 101’inci yıldönümünün her vatandaş için sevinçli bir an olduğunu ifade eden İmamoğlu, İstanbul’un her köşesinde bu kutlamaların yaşanmasını istedi.

“Cumhuriyetimizi kutlamak her vatandaşın en kutlu, en sevinçli anıdır. Lütfen bu kutlu anı hep birlikte yaşayalım.”

İmamoğlu, geçmişe olan saygı ile geleceğe umutla bakılması gerektiğini sözlerine ekledi.


Yorum Yazın