İBB'den 40 bin öğrenciye kırtasiye seti desteği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İBB'den 40 bin öğrenciye kırtasiye seti desteği
Abone ol
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 2019'dan bu yana ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine sunduğu kırtasiye seti desteğini bu yıl da sürdürüyor. Toplamda 40 bin öğrenciye ulaşacak destek, eğitim yılı öncesinde motivasyon sağlayacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 2019 yılından bu yana uyguladığı kırtasiye seti desteği hizmetini bu yıl da devam ettiriyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katılımıyla düzenlenen törenle, 15 bin 772 ilkokul, 14 bin 229 ortaokul ve 9 bin 999 lise öğrencisine kırtasiye setleri dağıtılacak.

Kırtasiye setleri içerisinde, okul çantası, defterler, resim defteri, boya setleri, kalem çeşitleri, silgi, kalemtıraş ve yapıştırıcılar gibi materyaller bulunuyor. Setler, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen okullarda öğrencilere teslim edilecek.

Törende konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, eğitim hizmetlerinin bir lütuf değil, çocuklara olan bir borç olduğunu vurguladı. İmamoğlu, "Bu, bizim çocuklarımıza olan borcumuzdur, lütuf değildir. Hakkınız olanı, size veriyoruz. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Eğitim konusundaki önemine değinen İmamoğlu, "Eğitim, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin temelidir. Eğitim, her şeyin başlangıcıdır. Bu bağlamda, eğitimin ışığıyla ilerleyerek güçlü adımlar atılmıştır ve Cumhuriyet’in fedakar eğitimcileri, öğretmenleri bu sürecin en önemli parçalarıdır" şeklinde konuştu.

Cumhuriyet ve Eşitlik İmamoğlu, Cumhuriyet'in eşitlik ilkesine vurgu yaparak, “Eşitlik, herkesin eşit hak ve sorumluluklara sahip olmasıdır. Hiçbir çocuk, Cumhuriyette geri kalamaz. Eşit ve özgür bireyler olmak, Cumhuriyet’in istediği felsefedir” ifadelerini kullandı.

Eğitim Destekleri İmamoğlu, eğitim hizmetlerinde eşitlik duygusunun önemine dikkat çekerek, “Üzerimize düşen ne varsa yapmak zorundayız. Bu, çocuklarımıza olan borcumuzdur. Kreşlerimizin sayısını artırıyoruz ve okulların taleplerine gücümüz yettiğince koşuyoruz” dedi.

2024–2025 Eğitim Yılı İçin Destek Bu yıl toplamda 40 bin öğrenciye ulaşacak kırtasiye setleri, İBB'nin 2019'dan bu yana verdiği desteklerin devamı niteliğinde. Şu ana kadar 164 bin 350 öğrenciye kırtasiye seti desteği sağlanmış olacak.

Törenin ardından öğrencilerle öz çekim yapan İmamoğlu, öğretmenlerle ve öğrencilerle sohbet ederek, onların öneri ve taleplerini dinledi.


Yorum Yazın