İçişleri Bakanı Yerlikaya, Narkoçelik-26 operasyonlarının detaylarını açıkladı: 57 kişi yakalandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İçişleri Bakanı Yerlikaya, Narkoçelik-26 operasyonlarının detaylarını açıkladı: 57 kişi yakalandı
Abone ol
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, uyuşturucu madde imalatı ve satışıyla mücadele kapsamında gerçekleştirilen Narkoçelik-26 operasyonlarının detaylarını sosyal medya hesabından paylaştı. Operasyonlarda 57 kişi yakalandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Jandarma Genel Komutanlığı koordinesinde gerçekleştirilen Narkoçelik-26 operasyonlarının detaylarını paylaştı. İstanbul, Antalya, Bingöl, Diyarbakır, Aydın, Gaziantep, Erzurum, Samsun, Hatay, Ankara, Ağrı ve Van olmak üzere 12 ilde, 236 ekip ve 1596 personelin katılımıyla gerçekleştirilen operasyonlarda uyuşturucu madde imalatı ve satışı yapan 57 kişi yakalandı. Yakalanan 28 kişi tutuklandı, 14 kişi hakkında adli kontrol kararı verildi, diğer şahısların işlemleri ise devam ediyor.

Operasyonlarda 426 kilogram uyuşturucu madde, 3 milyon 915 bin 485 kök kenevir ve kök skunk, 2 milyon 512 bin uyuşturucu hap ele geçirildi. Bakan Yerlikaya, yaptığı açıklamada, “Aziz milletimizin bilmesini isterim ki, ülkemizi zehir tacirlerinden ve sokak satıcılarından temizlemeye kararlıyız. Ülkemizin dört bir yanında zehir tacirlerine karşı operasyonlarımız artarak devam edecek” ifadelerini kullandı.

Yerlikaya, operasyonlarda görev alan jandarma ve Gümrükler Muhafaza Müdürlüğü personelini tebrik ederek, operasyonlara ilişkin görüntüleri de paylaştı.

Türkiye Genelinde 12 İlde Yapılan Operasyonlar

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Jandarma Genel Komutanlığı koordinesinde gerçekleştirilen Narkoçelik-26 operasyonlarının detaylarını sosyal medya hesabından duyurdu. Operasyonlar, İstanbul, Antalya, Bingöl, Diyarbakır, Aydın, Gaziantep, Erzurum, Samsun, Hatay, Ankara, Ağrı ve Van olmak üzere 12 ilde, 236 ekip ve 1596 personel ile gerçekleştirildi.

426 Kilogram Uyuşturucu Madde Ele Geçirildi

Operasyonlarda, 57 uyuşturucu satıcısı yakalandı, 28'i tutuklandı, 14'ü hakkında adli kontrol kararı verildi. Aramalarda 426 kilogram uyuşturucu madde, 3 milyon 915 bin 485 kök kenevir ve kök skunk, 2 milyon 512 bin uyuşturucu hap ele geçirildi.

Bakan Yerlikaya’dan Sert Mesaj: “Ülkemizi Zehir Tacirlerinden Temizlemeye Kararlıyız”

Bakan Yerlikaya, yaptığı açıklamada, "Ülkemizi zehir tacirlerinden ve sokak satıcılarından temizlemeye kararlıyız. Ülkemizin dört bir yanında zehir tacirlerine karşı operasyonlarımız artarak devam edecek" ifadelerini kullandı. Ayrıca, çalışmalarda görev alan jandarma ve Gümrükler Muhafaza Müdürlüğü personelini tebrik etti.


Yorum Yazın