İddia: Ulaştırma Bakanı ve Tarım Bakanı görevden alınabilir!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İddia: Ulaştırma Bakanı ve Tarım Bakanı görevden alınabilir!
Abone ol
Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ve Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı'nın görevden alınabilecekleri iddiası, Ankara kulislerinde tartışma yaratıyor. Her iki bakan da son günlerde kamuoyu baskısı altında.

Ankara kulislerinde iki bakanın görev değişikliğinin eli kulağında olduğu konuşuluyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, gazetecilere verdiği “off the record” bir demecin veri sızıntısı krizine dönüşmesi nedeniyle zor günler geçiriyor. HalkTV’nin haberine göre, Uraloğlu günlerdir bu durumu toparlamaya çalışıyor, ancak görevden alınacağı yönündeki iddialar giderek güçleniyor.

Diğer tehlike altındaki isim ise Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı. Haftalardır süren çiftçi protestoları, domateslerin yollara dökülmesi ve traktörlü eylemler nedeniyle eleştirilerin odağında olan Yumaklı, son olarak kıyma fiyatlarındaki artış konusunda zor durumda kaldı. 540 liralık kıyma fiyatının 'normal' olduğunu savunması, kamuoyunda büyük tepkiye yol açtı ve bakanlık koltuğunun tehlikede olduğu konuşuluyor.

Kulislerdeki Görüşler
Ankara'da sıkça dile getirilen bu iddialar, hükümetin önümüzdeki günlerde kabinede bir revizyona gitme ihtimalini artırıyor. Uraloğlu'nun veri sızıntısı krizi ve Yumaklı'nın gıda fiyatları üzerindeki tavrı, her iki bakanın da görevden alınabileceği yönündeki spekülasyonları güçlendiriyor.


Yorum Yazın