İflas noktasına gelen ünlü süt ürünleri markası konkordato ilanında bulundu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İflas noktasına gelen ünlü süt ürünleri markası konkordato ilanında bulundu
Abone ol
Merkezi İstanbul’da bulunan Sütçü Yusuf Çiftliği ekonomik zorluklar kaynaklı olarak konkordato talebinde bulundu. Şirket hakkında mahkeme 3 aylık geçici mühlet kararı alırken, firmanın ürettiği ve birçok market zincirinde satılan ürünlerin ise son günlerde satıştan kaldırıldığı belirtiliyor.

Ekonomim’de yer alan habere göre; Türkiye’de görülen yüksek enflasyon ve ekonomik istikrarsızlık, çok sayıda işletmenin peş peşe kepenk kapatmasına neden oluyor. 

Yüksek faizler sebebiyle mali darboğaza giren şirketlerin arasına eklenen Sütçü Yusuf Çiftliği, 100 milyon liranın üstünde değer biçilen markası için konkordato talebinde bulundu.

İstanbul 2. Asliye Ticaret Mahkemesi, konkordato başvurusunu inceleyerek firma hakkında 3 aylık geçici mühlet kararı alırken, şirketin ürettiği çok sayıda et ve süt ürününün son günlerde market zincirlerinde satılmamaya başladığı öğrenildi.

Kemerburgaz ve Başakşehir’de kendi satış mağazaları bulunan firmanın, zincir marketlerdeki ürün satışının durdurulmasının yanı sıra bu şubelerini de kapatabileceği öğrenildi.

Verilen tedbir kararı ile birlikte, şirket faaliyetlerinin denetimi için de üç kişilik geçici konkordato komiser heyeti ataması yapıldı.


Yorum Yazın