İmamoğlu'ndan kendisine teşekkür eden çocuğa: "Bak, ben uçarım şu camdan; böyle kanatlanırım, uçarım"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İmamoğlu'ndan kendisine teşekkür eden çocuğa: "Bak, ben uçarım şu camdan; böyle kanatlanırım, uçarım"
Abone ol
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Kartal’daki “Uğur Mumcu Sosyal Yaşam Merkezi”ni ziyaretinde Yuvamız İstanbul öğrencisi bir minikle arasında ilginç bir diyalog geçti. İmamoğlu, kendisine, “Bu okulu yaptırdığınız için teşekkür ederiz” sözleriyle seslenen miniğe, “Yahu senin teşekkürün var ya… Bak, ben uçarım şu camdan; böyle kanatlanırım, uçarım. Senin güzel yüzüne kurban” cevabını verdi.

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bünyesinde; Sosyal Hizmet ve Halk Süt Noktası, İBB Kadın, Özel Gereksinimli Bireyler Eğitim Merkezi (ÖZGEM), Yuvamız İstanbul ile Şehit Yakınları ve Gaziler Konaklama Alanı’nı barındıran, Kartal’daki “Uğur Mumcu Sosyal Yaşam Merkezi”ni ziyaret etti. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in eşlik ettiği İmamoğlu, 5 katlı binanın her katındaki İBB hizmetlerini yerinde deneyimleyerek, yetkililerden bilgi aldı. Ziyaret sırasında, İmamoğlu ve Yuvamız İstanbul öğrencisi bir minik arasında ilginç bir diyalog yaşandı. İmamoğlu, kendisine, “Bu okulu yaptırdığınız için teşekkür ederiz” sözleriyle seslenen miniğe, “Yahu senin teşekkürün var ya… Bak, ben uçarım şu camdan; böyle kanatlanırım, uçarım. Senin güzel yüzüne kurban” yanıtını verdi.

TBB ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bünyesinde; Sosyal Hizmet ve Halk Süt Noktası, İBB Kadın, ÖZGEM, Yuvamız İstanbul ile Şehit Yakınları ve Gaziler Konaklama Alanı’nı barındıran, Kartal’daki ‘Uğur Mumcu Sosyal Yaşam Merkezi’ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında, İmamoğlu ve Yuvamız İstanbul öğrencisi bir minik arasında ilginç bir diyalog yaşandı. İmamoğlu, kendisine, “Bu okulu yaptırdığınız için teşekkür ederiz” sözleriyle seslenen miniğe, “Yahu senin teşekkürün var ya… Bak, ben uçarım şu camdan; böyle kanatlanırım, uçarım. Senin güzel yüzüne kurban” yanıtını verdi.

 

İmamoğlu’dan gazilere: Bizlerin kıymetlilerisiniz

Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılanan İmamoğlu’nu, ziyaret sırasında şehit yakınları ve gaziler de tek bırakmadı. İmamoğlu, kendisini alkışlarla karşılayan şehit yakınları ve gazilere bir konuşma yaptı.

“Bizler hem sizin gibi kıymetli gazilerimize hem çok değerli şehit ailelerimize ve sizlerin ailelerine, yakınlarına olabildiğince en iyi hizmeti verme konusunda hassas çalışmalar sürdürüyoruz” diyen İmamoğlu, “Çünkü sizler, bizlerin kıymetlilerisiniz. Bugün biz görevimizi yapıyorsak, işimizi böyle güzel bir ülkede, cennet bir vatanda sürdürebiliyorsak, geleceğe dair daha iyi hayaller, daha güçlü bir yaşam kalitesi oluşturma gayreti içerisinde oluyorsak, biliyoruz ki her birinizin ortaya koyduğu gayret, her birinizin ortaya koyduğu mücadelenin sayesinde yapabiliyoruz. Bu yönüyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün hayatını kaybetmiş gazilerimizi, şehitlerimizin ruhları şad olsun. Onların önünde saygıyla eğiliyoruz. Sizlere Allah ömür versin, sağlık versin” şeklinde konuştu.

İmamoğlu’dan Atatürk’ün sözlerine referans: Mecbur kalmadan yapılan savaş, cinayettir

Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Mecbur kalmadan yapılan savaş, cinayettir” sözünü hatırlatan İmamoğlu, “Ama cennet vatanımızın bir karış toprağı için de bu topraklarda yaşayan herkes, canını feda eder. Bu bağlamda vatanın, milletin birliği, beraberliği, dirliği için mücadele edeceğiz. Ama daha çok bu güzel vatanın iyileşmesi adına, hayatımızda daha iyi eğitimi, daha iyi yaşamı, kalkınmayı, üretmeyi toprağı ekip biçmeyi, sanayiyi; aklınıza gelen her hususu en üst seviyeye taşımanın gayretini vereceğiz” dedi. Hizmete aldıkları Uğur Mumcu Sosyal Yaşam Merkezi’nin, geçmişte verimli bir biçimde kullanılmadığına dikkat çeken İmamoğlu, “İBB’ye ait binanın, her yerinde canlılık olan ve bir yaşam alanına dönüşmesini görmüş olmaktan büyük mutluluk duyduk” diye konuştu.

İmamoğlu’ndan okul teşekkürüne yanıt: Uçarım 

Bir çocuğun İmamoğlu’na okul yaptırdığı için teşekkür etmesinin ardından İBB Başkanı şu cevabı verdi:

”Yahu senin teşekkürün var ya… Bak, ben uçarım şu camdan; böyle kanatlanırım, uçarım. Senin güzel yüzüne kurban.”

İmamoğlu, konuşmasının ardından, şehit yakınları ve gazilerle bir anısını paylaştı. CHP Beylikdüzü İlçe Başkanlığı yaptığı dönemde, İstiklal Savaşı gazisi, Çankırı nüfusuna kayıtlı İbrahim isimli merhum gazinin torunu tarafından kendisine Mülazım Ahmet Efendi imzalı berat ve madalya teslim edildiğini aktaran İmamoğlu, bugüne kadar muhafaza ettiği emaneti, yanında bulunan Türkiye Harp Malulü Gaziler ve Şehit Dul ve Yetimleri Derneği İstanbul Şube Başkanı Önder Çelik’e devretti.


Yorum Yazın