İpek Yolu Şehirleri Uluslararası Turizm İttifakı Konferansı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İpek Yolu Şehirleri Uluslararası Turizm İttifakı Konferansı
Abone ol
İpek Yolu Şehirleri, Uluslar arası Turizm İttifakı Konferansı, toplam 14 ülke ve buna bağlı olarak 60 davetlinin katılımı ile gerçekleşti.

Bu konferansın Türkiye’de ilk kez düzenleniyor olması işin en güzel ve onur duyulacak tarafı bir yana. Diğer yanda İBB İstanbul Büyükşehir Belediyesi (Kültür Mirası )Kültür Daire Başkanlığı Turizm Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde; Çin’in Jingdezhen,Hangzhou,Fuzhou şehirleri dışında Brezilya, Sırbistan, İran, Bulgaristan,Kongo Cumhuriyeti, Kamboçya, Birleşik Krallık,Zimbab yer aldı.

Tarihi toplantıda, tarihi İpek Yolunun modern turizme kazandırılması, buna bağlı olarak ekonomik iş birliğinin güçlendirilmesi ve de kültürel bağların pekiştirilmesi üzerine etkin paneller düzenlendi.

İlginç başlıklar ise Çin heyetinin konuşmaları sırasında Mr.Wei Xiaodong’un “Merhaba,Hoşgeldiniz!” ve Mr.Wan Ting, ise yine Türkçe olarak “Günaydın!” diyerek konuşmalarına başladılar.

Kahve sonrası sabah etkinliği ardından söz alan ve “bir Malatya’lı olarak buranında önemini belirtmek isterim” diyerek konuşmasında devam eden İBB Kültür Dairesi Başkanı, Tolga Volkan Aslan ise Anadolu’muzun zenginliğinden ve burada ev sahibi olarak Dünya vatandaşlarını kucaklamaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Sabah 08.00 saatinde başlayan toplantı, “ Turizm Markası olarak İpek Yolu’nun Sürdürülebilir Kalkınması” başlık ile ikinci bölüm devam etti ve ardından saat 12.30 gibi tamamlanarak Konferans’ın gerçekleştirildiği Hilton İstanbul Bosphorus’da katılımcılara öğle yemeği ikramı ile Türk Misafirperverliği üzerine göz kamaştırdılar.

EMEL SEÇEN

 


Yorum Yazın