İşçi Partisi lideri Keir Starmer, Britanya'nın yeni başbakanı olarak resmen atandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İşçi Partisi lideri Keir Starmer, Britanya'nın yeni başbakanı olarak resmen atandı
Abone ol

Britanya İşçi Partisi lideri Keir Starmer, genel seçimlerde elde ettiği ezici zaferin ardından Buckingham Sarayı'nda Kral Charles tarafından resmen başbakan olarak atandı. 

Britanya Başbakanı Keir Starmer, dün akşam seçimlerde ezici bir çoğunluk elde etmesinin ardından bugün Buckingham Sarayı'na gitti. Starmer daha sonra Downing Street'teki başbakanlık konutuna geçecek. 

Buckingham doğruladı

Buckingham Sarayı da Keir Starmer'ın başbakan olarak atandığını doğruladı. Buckingham Sarayı'ndan "Kral bugün saygıdeğer milletvekili Sir Keir Starmer'ı huzuruna kabul etmiş ve kendisinden yeni bir yönetim oluşturmasını talep etmiştir. Sir Keir majestelerinin teklifini kabul etti ve başbakan ve Hazine Birinci Lordu olarak atanması dolayısıyla el öptü" açıklamasında bulunuldu. 

Ne olmuştu?

İşçi Partisi, dün akşamki seçimlerde tarihi bir zafer elde etmişti.

BBC tarafından açıklanan sonuçlara göre; İşçi Partisi, 650 milletvekilinin seçildiği Avam Kamarası için 410 koltuk elde etmişti; bu sayı 2019'da elde ettiği koltuk sayısına göre 209 daha fazla olarak açıklanmıştı.

Muhafazakârlar, 2019 seçimlerine göre 205 koltuk kaybetmiş ve koltuk sayısı 119'a düşmüştü. Britanya medyası, İşçi Partisi'nin Muhafazakârlara karşı elde ettiği bu zaferi "heyelan" olarak nitelendirmişti. 

Muhafazakârlar 14 yıldır Britanya'yı yönetiyordu ancak İşçi Partisi 1997'den bu yana ilk kez onları iktidardan indirmiş oldu. 


Yorum Yazın