İsrail askerleri tarafından öldürülen Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin cenazesi İstanbul'a getirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İsrail askerleri tarafından öldürülen Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin cenazesi İstanbul'a getirildi
Abone ol
Batı Şeria'da İsrail askerleri tarafından vurulan ve hayatını kaybeden Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin cenazesi, Bakü'den İstanbul'a getirildi. Cenaze töreninin ardından İzmir ve Didim'e gönderilecek.

Batı Şeria'da İsrail askerleri tarafından başından vurularak ağır yaralanan ve 6 Eylül’de hayatını kaybeden Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi’nin cenazesi, Bakü'den İstanbul'a ulaştı. İstanbul Havalimanı'nda düzenlenecek törenin ardından cenaze, İzmir'e oradan da memleketi Aydın’ın Didim ilçesine gönderilecek.

Eygi, Filistinlilere destek amacıyla Batı Şeria'da düzenlenen barışçıl bir gösteriye katılmıştı. İsrail askerlerinin gösteri sırasında katılımcılara ateş açması sonucu ağır yaralanan Eygi, Filistin topraklarında bir hastaneye kaldırılmış ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

Eygi’nin öldürülmesi, Uluslararası Dayanışma Hareketi'nin gönüllüsü olarak Filistin topraklarının İsrail tarafından işgaline karşı barışçıl ve sivil yöntemlerle destek veren Eygi'nin hayatını kaybetmesiyle sonuçlandı. Eygi'nin ölümü, 2003'te İsrail buldozeri tarafından ezilerek ölen ABD vatandaşı Rachel Corrie'yi anımsatıyor; Corrie de aynı harekete mensuptu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eygi’nin öldürülmesini lanetleyerek, İsrail'in işlediği insanlığa karşı suçların hukuk önünde hesap vermesi için her platformda çaba göstereceklerini ifade etti.


Yorum Yazın