İsrail Cumhurbaşkanı Herzog: "Savaş istemiyoruz, ancak kendimizi savunmak zorundayız"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İsrail Cumhurbaşkanı Herzog: "Savaş istemiyoruz, ancak kendimizi savunmak zorundayız"
Abone ol
İsrail Cumhurbaşkanı İsaac Herzog, ülkesinin Lübnan ile savaş istemediğini ancak vatandaşlarını koruma hakkına sahip olduğunu vurguladı. İsrail ordusu, Hizbullah'ın sivillere yönelik tehditlerini gündeme getirdi.

İsrail Cumhurbaşkanı İsaac Herzog, ülkesinin Lübnan ile bir savaş istemediğini, ancak halkını koruma hakkı ve yükümlülüğü bulunduğunu ifade etti. Herzog, sosyal medya platformu X’te yaptığı paylaşımda, “Tekrar tekrar söylüyorum, İsrail savaş istemiyor. Ancak halkımızı savunma hakkımız ve yükümlülüğümüz var,” dedi.

Cumhurbaşkanı Herzog, ayrıca İsrail ordusunun Hizbullah’ın sivillerin evlerine roket depoladığı iddia edilen bir videosunu da paylaşarak, “Binlerce uzun menzilli füze evlerde, oturma odalarında, yatak odalarında ve mutfaklarda depolanıyor ve daha sonra sadece ulusumuzu öldürmek amacıyla fırlatılıyor,” yorumunda bulundu.

İsrail Hava Kuvvetleri, dün sabah saatlerinden itibaren Lübnan'ın güney ve doğusundaki yerleşim yerlerine yoğun saldırılar düzenledi. Saldırılar sonucunda birçok kent ve köy hedef alındı. Hizbullah da karşılık olarak İsrail’in kuzeyine onlarca füze saldırısında bulundu.

Lübnan hükümeti, Birleşmiş Milletler'e başvurarak bu duruma müdahale etmesi ve İsrail’in saldırganlığını durdurması çağrısında bulundu.


Yorum Yazın