İsrail, Hizbullah'ın üst düzey komutanını öldürdü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İsrail, Hizbullah'ın üst düzey komutanını öldürdü
Abone ol
Lübnan-İsrail hattında gerilim tırmanıyor. Hizbullah'ın üst düzey bir saha komutanı daha İsrail saldırısında öldürüldü.

Lübnan'ın güneyindeki Sur kentinin yakınlarına İsrail tarafından düzenlenen saldırıda, Hizbullah'ın üst düzey bir saha komutanı öldürüldü.

İngiliz haber ajansı Reuters'ın iki güvenlik kaynağına dayandırdığı habere göre, İsrail'in Gazze saldırılarının hemen ardından İsrail'e füze ve İHA saldırısı düzenleyen Hizbullah'ın, daha önce İsrail tarafından öldürülen Taleb Abdullah ile aynı rütbeye sahip bir saha komutanı İsrail'in saldırısıyla öldürüldü.

Kaynaklar, öldürülen komutanın Hizbullah'ın İsrail ordusuyla çatıştığı sınır hattındaki operasyonların bir kısmından sorumlu olduğunu söyledi.

Öldürülen üst düzey komutanla ilgili Hizbullah tarafından henüz bir açıklama yapılmazken Amerikan basınına göre isim belli oldu.

İsrail ordusu, dokuz aylık çatışmada ölen en üst düzey Hizbullah savaşçılarından biri olan Ebu Naameh olarak da bilinen Muhammed Naameh Nasser'in drone saldırısıyla öldürüldüğünü söyledi.

Hizbullahi, Taleb Abdullah öldürüldükten sonra İsrail'e yönelik en büyük saldırısını gerçekleştirirken karşılık açılan ateşin daha büyük bir savaşa dönüşebileceğinden endişe ediliyor.


Yorum Yazın