İsrail'den, Beyrut'a peş peşe hava saldırısı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İsrail'den, Beyrut'a peş peşe hava saldırısı
Abone ol
İsrail ordusu, Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyinde 'Hizbullah'ın kalesi' olarak nitelendirilen Dahiye bölgesindeki iki binaya saldırı düzenledi.

İsrail ordusu, Lübnan’ın başkenti Beyrut’un güneyinde 'Hizbullah'ın kalesi' olarak nitelendirilen Dahiye bölgesinde hedef gösterdiği noktalara havadan bombardıman düzenledi. İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, saldırı öncesi sosyal medya X hesabından yaptığı paylaşımında Beyrut'un güneyindeki Dahiye bölgesinde iki binayı hedef gösterip buralara saldırı düzenleyeceklerini açıkladı.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, İsrail ordu sözcüsünün uyarısından dakikalar sonra Dahiye bölgesinde güçlü patlamalar meydana geldi. Hava saldırılarının ardından bölgeden dumanlar yükselmeye başladı. Sözcü Adraee, yaptığı ikinci bir paylaşımla, Beyrut'un güneyinde Dahiye bölgesinde başka bir binayı daha hedef gösterdi. Öte yandan, İsrail'in saldırılarına karşılığını artıracağını yakın zamanda açıklayan Lübnan'daki Hizbullah, sabah saatlerinden itibaren kuzey bölgelerine saldırılarını artırdı.

"Hayfa ve Celil bölgesi çevresine 180 kadar roket atıldı"

İsrail ordu sözcülüğünün açıklamasına göre, İsrail'in kuzeyinde Hayfa çevresi ve Celil bölgesi çevresine 180 kadar roket atıldı. Hizbullah'ın İsrail'in kuzeyine düzenlediği saldırılarda, şu ana kadar Akka kentinde bir kişinin öldüğü, farklı noktalarda en az 10 kişinin yaralandığı, bazı noktalarda maddi hasar oluştuğu bildirilmişti.

Lübnan'dan fırlatılan insansız hava aracı (İHA) İsrail'in kuzeyinde Kayserya kentinde Başbakan Benjamin Netanyahu'nun konutunun da bulunduğu bölgeye isabet etmişti. İsrail Başbakanlık Ofisi tarafından yapılan açıklamada da Başbakan Netanyahu'nun Kayserya'daki evine doğru bir İHA fırlatıldığı belirtilmişti. Olay sırasında Netanyahu ve eşinin evde olmadığı ve yaralanan olmadığı belirtilen açıklamada, detaylı bilgi verilmemişti.

Sosyal medyada Netanyahu'nun konutu olduğu ifade edilen bir evde kurşun geçirmez camda oluşan hasar paylaşılmıştı. Sosyal medya kullanıcıları, İHA'nın isabet ettiği evle Netanyahu'nun açık kaynaklarda paylaşılan evinin görüntüsünün uyumuna işaret etmişti. Hizbullah'tan Netanyahu'nun konutunu hedef alan İHA saldırıya dair açıklama yapılmadı.


Yorum Yazın