İsrail'in Lübnan'a saldırı tehdidi nedeniyle Beyrut Havalimanı uçuşları askıya alındı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İsrail'in Lübnan'a saldırı tehdidi nedeniyle Beyrut Havalimanı uçuşları askıya alındı
Abone ol
İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırı tehdidi nedeniyle Beyrut Havalimanı'ndaki uçuşlar askıya alındı. İsrail ordusu, Golan Tepeleri'ne yapılan roket saldırısının Lübnan Hizbullahı tarafından gerçekleştirildiğini öne sürdü; Hizbullah bu iddiaları yalanladı.

İsrail ordusunun Lübnan'a yönelik olası bir saldırı tehdidi nedeniyle Beyrut Refik Hariri Uluslararası Havalimanı'ndaki tüm uçuş seferleri askıya alındı. 28 Temmuz akşamından itibaren başlayan ve halen devam eden askıya alma kararı, havalimanı bilgi ekranlarında "iptal" ya da "ertelendi" olarak duyuruluyor. Havalimanı internet sitesinde de benzer bilgilere yer verildi.

Middle East Airlines (MEA) Havayolları, Beyrut'tan yapılacak bazı uçak seferlerinin 29 Temmuz sabahına kadar ertelendiğini açıkladı.

Bu gelişmeler, İsrail'in işgali altında bulunan Golan Tepeleri'ndeki Mecdel Şems beldesinde bir futbol sahasına roket isabet etmesi sonucu yaşanan trajik olayın ardından yaşandı. Bu saldırıda aralarında çocukların da bulunduğu 12 kişinin hayatını kaybettiği, 35 kişinin ise yaralandığı bildirildi. İsrail ordusu, roketlerin Lübnan'ın güneyindeki Şeba beldesinden ateşlendiğini belirterek, Lübnan Hizbullahı'nı sorumlu tuttu. Ancak Hizbullah, saldırının kendileri tarafından gerçekleştirildiği iddialarını yalanladı ve olayla ilgili herhangi bir bağlantılarının olmadığını açıkladı.


Yorum Yazın