Özel görüşme kafaları karıştırdı!

İstanbul İl Başkanlığına Gürsel Tekin mi getirilecek?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İstanbul İl Başkanlığına Gürsel Tekin mi getirilecek?
Abone ol
CHP eski İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in, önümüzdeki hafta CHP İstanbul İl Başkanlığı görevine getirilmesi beklendiği iddia edildi.

Seçimlerden sonra CHP’de değişim tartışmaları arasında kritik bir hamle geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun daha önce de il başkanlığı yapan eski İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’e İstanbul’u emanet edeceği öne sürülüyor. Tekin’in önceki gün CHP lideri Kılıçdaroğlu ile görüşme yaptığı öğrenildi. Atamanın önümüzdeki günlerde yapılacağı iddia ediliyor. 2018 yılından bu yana CHP İstanbul İl Başkanı olan Canan Kaftancıoğlu’nun 4 yıl 11 ay 20 günlük cezası Yargıtay tarafından onanmış ve siyasi yasak getirilmişti. Kaftancıoğlu o tarihten itibaren resmi olmayan bir şekilde görevine devam ediyordu.

Öte yandan CHP’den yapılan açıklamada ise “İstanbul il başkanı, seçilmiş il delegeleri tarafından seçilmiştir, ve İstanbul il başkanını sadece il delegeleri belirler. Kamuoyunda cereyan eden tartışmalar, partimizin gündeminde yoktur” denildi.

 Gazeteci Barış Yarkadaş ise, “Bir gazeteci arkadaşımız Gürsel Tekin’in CHP İstanbul il başkanlığına atandığını yazmış, böyle bir atama yok.” diyerek Gürsel Tekin ile arasında geçen diyaloğu anlattı;

“Dün CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’yla yaklaşık 1,5 saat baş başa özel bir görüşme gerçekleştirdi, ben görüşmeden sonra Gürsel Tekin’le zaten konuştum ve Gürsel Tekin dedi ki ‘Evet Sayın Genel Başkanla, İstanbul üzerine Türkiye üzerine yaklaşan yerel seçimler üzerine kapsamlı bir değerlendirme yaptık’  diye”

 


Yorum Yazın