Spotify duyurdu:

İşte Türkiye'nin son 10 yılda en çok dinlenen sanatçıları ve şarkıları

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İşte Türkiye'nin son 10 yılda en çok dinlenen sanatçıları ve şarkıları
Abone ol
Türkiye pazarına girişinin 10. yılında Spotify, en çok dinlenen sanatçıları ve RADAR Türkiye isimli yeni programını duyurdu.

Çevrimiçi müzik dinleme servisi Spotify, Türkiye pazarına girişinin 10. yılında en çok dinlenen sanatçıları ve şarkıların yanı sıra RADAR Türkiye isimli yeni programını duyurdu.

2013’ten bu yana: Spotify’ın 10 yıllık verilerine baktığımızda Türkiye’de yerli sanatçılara ilginin yıllar içinde arttığı gözleniyor. 2013’te Türkiye’nin Top 100 listesinde yerli sanatçılara ait yalnızca 3 şarkı varken beş yıl gibi kısa bir sürenin ardından Top 100 listesinde 72 adet yerli şarkı yer aldı. 2023 yılı itibarıyla Top 100 listesinde bu sayı 94’e yükseldi. Yerli sanatçıların dinlenme sayılarındaki artık sadece Türkiye merkezli değil. Türkiye çıkışlı sanatçıların dünyadaki dinlenme istatistikleri de 2013 yılından bu yana her yıl ortalama %75 oranında artış gösterdi.

Açıklama: Spotify Güney ve Doğu Avrupa Müzik Direktörü Melanie Parejo, Spotify'ın Türkiye'de geçirdiği 10 yılı şu sözlerle değerlendirdi: “Spotify’ın Türkiye’ye girişinden bu yana, Türkiye pazarı, bölgenin önde gelen ve hızlı büyüyen pazarlarından biri haline geldi. Ülkedeki 10’uncu yılımızı kutlamaktan gerçekten büyük heyecan duyuyoruz. Son 10 yılda eşsiz ve çok zengin bir müzik sahnesinin ortaya çıkışına tanık olduk. Sanatçılara ve onların ekiplerine içgörüler ve çeşitli araçlar sağlamak, EQUAL gibi programlar hayata geçirmek ve Türkiye içinde ve dışarıda sanatçıların tanıtımına katkıda bulunmak gibi çalışmalarımızla içerik üreticilerinin yurt içinde ve yurt dışında büyümesine ve onların başarılarına katkı sağlamaktan gurur duyuyoruz. Türkiye’deki müzik sektörünün büyümesine olan desteğimizi sürdürürken aynı zamanda Türkiye’deki kullanıcılarımıza mümkün olan en iyi audio deneyimini sunmaya devam edeceğiz.”

En çok dinlenenler: Spotify, aynı zamanda Türkiye’de son 10 yılda en çok dinlenen sanatçıları ve şarkılarını da açıkladı. En çok dinlenen sanatçılarda zirvede Ezhel yer alırken onu UZI ve Sezen Aksu takip etti. Şarkılar da ise bambaşka bir üçlü var. Zirvede Madrigal’in Seni Dert Etmeler şarkısı yer alırken onu KÖFN’den Bi’ Tek Ben Anlarım ve Simge’den Aşkın Olayım takip etti.

RADAR’daki isimler: Spotify, ülkedeki yeni yetenekleri desteklemeyi amaçlayan global programı RADAR’ı Türkiye’de hayata geçirdiğini duyurdu. RADAR, kariyerlerinin başlarındaki sanatçıları desteklemeyi hedefleyen, servis içinde ve dışında onlara daha fazla tanıtım desteği sağlayarak yeni kitlelere ulaşmalarına yardımcı olmayı amaçlayan Sportify’ın küresel bir sanatçı programı. RADAR Türkiye’nin ilk sanatçıları arasında Böyleyken Böyle, Ege Can Sal, Paptircem, Selin ve Sena Şahin yer aldı.

Spotify Türkiye'de son 10 yılın en çok dinlenen sanatçıları:

Ezhel
UZI
Sezen Aksu
Sagopa Kajmer
Duman
cakal
Lvbel C5
Emir Can İğrek
Yüzyüzeyken Konuşuruz
Dolu Kadehi Ters Tut

Spotify Türkiye'de son 10 yılın en çok dinlenen şarkıları:

Seni Dert Etmeler - Madrigal
Bi’ Tek Ben Anlarım - KÖFN
Aşkın Olayım - Simge
Dinle Beni Bi' - Yüzyüzeyken Konuşuruz
ARASAN DA - UZI
Bir Derdim Var - mor ve ötesi
Gitme - Dolu Kadehi Ters Tut, Sedef Sebüktekin
Antidepresan - Mert Demir, Mabel Matiz 
Uzunlar - V1 - Evdeki Saat
PAPARAZZI - UZI

Spotify Türkiye'de son 10 yılın en çok dinlenen kadın sanatçıları:

Sezen Aksu
Zeynep Bastık
Güneş
Sertab Erener
Hande Yener
Gülşen
Ebru Gündeş
Sıla
Simge
Melike Şahin

Spotify Türkiye'de son 10 yılın en çok dinlenen müzik grupları:

Duman
Yüzyüzeyken Konuşuruz
Dolu Kadehi Ters Tut
Pinhani
Adamlar
mor ve ötesi
maNga
Madrigal
Perdenin Ardındakiler
BTS


Yorum Yazın