İsveçli bakanların Ankara ziyareti uçak arızası nedeniyle ertelendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İsveçli bakanların Ankara ziyareti uçak arızası nedeniyle ertelendi
Abone ol
Türkiye ile İsveç arasında yapılacak Güvenlik Mekanizması Toplantısı, İsveçli bakanların uçağındaki teknik arıza nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi.

Ankara'da gerçekleştirilecek ve iki ülke arasında terörle mücadele ve organize suçla işbirliğini geliştirme amacı taşıyan Güvenlik Mekanizması Toplantısı, İsveçli bakanların uçağında yaşanan teknik bir arıza nedeniyle ertelendi. İsveç Dışişleri Bakanı Maria Malmer Stenergard ve Adalet Bakanı Gunnar Strummer, Ankara'ya gelmek üzere havalanan uçağın arızası nedeniyle seyahatlerini durdurmak zorunda kaldı.

Dışişleri Bakanlığı Basın Sözcüsü Richard Wahlström, uçuş sırasında alınan güvenlik tedbirlerinin tamamen prosedür gereği olduğunu ve mürettebat ya da yolcular için acil bir tehlike olmadığını belirtti. Wahlström, “Terörizm ve organize suçlar ile mücadele başta olmak üzere birçok önemli konunun masaya yatırılacağı bu toplantıyı sabırsızlıkla bekliyorduk. Yeni toplantı günü için çalışmalar sürüyor” dedi.

Bu toplantı, Türkiye ile İsveç arasında bakanlar düzeyinde ilk kez düzenlenecek bir Güvenlik Mekanizması buluşması olacaktı. Toplantıya, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve İsveçli mevkidaşı Stenergard'ın yanı sıra, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve İsveç Adalet Bakanı Gunnar Strummer de katılacaktı. Toplantı, terörle mücadele ve güvenlik işbirliğinin güçlendirilmesi açısından kritik bir öneme sahip.


Yorum Yazın