İtalya’da 13 şehirde yüksek sıcaklık nedeniyle kırmızı alarm ilan edildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İtalya’da 13 şehirde yüksek sıcaklık nedeniyle kırmızı alarm ilan edildi
Abone ol
İtalyan Sağlık Bakanlığı, artan yüksek hava sıcaklıklarının sağlık tehditleri oluşturabileceğini belirterek, 13 şehirde kırmızı alarm ilan etti. Roma, Bologna, Milano, Palermo ve diğer şehirler bu uyarı kapsamına alındı. Bakanlık, özellikle yaşlılar ve kronik hastalığı olan bireyler için dikkatli olunmasını, sıcak saatlerde dışarı çıkılmamasını ve bol su içilmesini önerdi.

İtalyan ANSA haber ajansına göre, Sağlık Bakanlığı yüksek hava sıcaklıklarının etkisinin artmasının beklendiğini açıkladı. Sıcak havanın sağlık için tehdit oluşturabileceği vurgulanan açıklamada, 13 şehirde kırmızı alarm ilan edildiği bildirildi.

Kırmızı Alarm Verilen Şehirler

Kırmızı alarm verilen şehirler şu şekilde sıralandı:

Roma

Bologna

Bolzano

Brescia

Floransa

Frosinone

Latina

Milano

Palermo

Perugia

Rieti

Torino

Napoli

Sağlık Bakanlığı’nın Uyarıları

Sağlık Bakanlığı, yüksek sıcaklıkların özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalığı olan bireyler için tehlikeli olabileceğini belirtti. Halktan, sıcak saatlerde dışarı çıkmamaları, bol su içmeleri ve serin yerlerde kalmaları istendi.

Sıcak Hava Dalgası

İtalya, son yıllarda artan sıcak hava dalgaları ile sık sık karşı karşıya kalmakta. Bu tür önlemler, vatandaşların sağlığını korumak ve aşırı sıcakların olumsuz etkilerini en aza indirmek amacıyla alınıyor.


Yorum Yazın