İyi Partili Lütfü Türkkan: Tayfun Kahraman tutuklu değil, iktidarın rehinesidir

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İyi Partili Lütfü Türkkan: Tayfun Kahraman tutuklu değil, iktidarın rehinesidir
Abone ol

Gezi Davasında hakkında isnat edilen ancak kanıtlanmayan suçlar nedeniyle Silivri Cezaevinde tutuklu bulunan Tayfun Kahraman’ın hastaneye götürülürken ve muayene esnasında gördüğü kötü muamele Meclis gündemine taşındı. İyi Partili Lütfü Türkkan Adalet Bakanı’na soru vererek Gezi Davasının İktidarın siyasi kan davası olduğunu ve Kahraman’ın rehine muamelesi gördüğünü ifade etti.
 

ADALET, BAKANLIĞIN SADECE ADINDA. KENDİ PROTOKOLLERİNİ VE GENELGELERİNİ ÇİĞNEDİLER
 

Tayfun Kahraman’ın MS hastalığından dolayı geçtiğimiz hafta muayeneye götürülürken uğradığı kötü muameleyi Meclis gündemine taşıyan İyi Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Kahraman’ın gördüğü kötü muameleyi Meclis kayıtlarına geçti. Türkkan, önergesinde Kahraman’ın uğradığı işkenceyi ve Adalet Bakanlığı’nın kendi protokolünü ve genelgesini nasıl çiğnediğini gözler önüne serdi. Türkkan’ın önergesinde Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a yönelttiği sorular şu şekilde;

  1. Tayfun Kahraman'ın sağlık kontrolü sırasında kelepçelerle tutulmasının gerekçesi nedir? Kaçma şüphesi olmayan bir kişinin bu şekilde uzun süre kelepçelerle tutulması hangi mevzuata dayanılarak yapılmıştır?
  2. Kelepçeli olmasına rağmen Tayfun Kahraman’ın kelepçeleri neden işkence noktasına varır şekilde sıkılmıştır?
  3. “Üçlü Protokol” (İçişleri, Adalet ve Sağlık Bakanlıkları arasında imzalanan Ceza İnfaz Kurumlarının Yönetim, Dış Koruma, Hükümlü ve Tutukluların Sevk ve Nakilleri ile Sağlık Hizmetlerinin Yürütülmesi Hakkında Protokol) ve Bakanlığınızın 172 No’lu genelgesi kapsamında hasta hakları nasıl korunmaktadır? Tayfun Kahraman’ın yaşadığı durum bu protokollere ve genelgeye uygun mudur?
  4. Tayfun Kahraman'ın sağlık kontrolü sırasında kelepçelerinin aşırı sıkı bir şekilde tutularak kötü muameleye maruz bırakılmasının sorumluları kimlerdir? Sorumlular hakkında başlatılan herhangi bir işlem bulunmakta mıdır? Herhangi bir işlemde bulunulmadıysa sorumlulara kim ya da kimler tarafından göz yumulmaktadır?
  5. Tayfun Kahraman’ın yaşadığı kötü muamele ile ilgili olarak bir cezaevi personeli soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatıldıysa, soruşturmanın sonuçları nelerdir?
  6. Kötü muameleye maruz kalan Tayfun Kahraman’ın bir daha aynı mağduriyetleri yaşamaması adına Bakanlığınız tarafından ne tür önlemler alınacaktır?
  7. Tayfun Kahraman’ın yaşadığı durumun benzerlerinin bir daha yaşanmaması adına cezaevlerindeki uygulamalar ve prosedürlerin gözden geçirilmesi düşünülecek midir?

Yorum Yazın