Jose Mourinho: “Avrupa’da 150-160 belki 170 maçım var ama bu maça ilk maçım gibi bakıyorum”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Jose Mourinho: “Avrupa’da 150-160 belki 170 maçım var ama bu maça ilk maçım gibi bakıyorum”
Abone ol
Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu rövanş maçında Lugano’ya karşı oynayacakları maç öncesi her maçı ilk maçıymış gibi ciddiye aldığını belirtti. Yeni transferlerin takıma adaptasyonu hakkında bilgi veren Mourinho, mevcut kadrodan memnun olduğunu söyledi. Fenerbahçe savunma oyuncusu Bright Osayi-Samuel ise evlerinde oynayacakları ilk maç için sabırsızlandığını dile getirdi ve Mourinho ile çalışmanın kendisi için büyük bir onur olduğunu vurguladı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu’nda Lugano ile oynayacakları rövanş maçı öncesi açıklamalarda bulundu. Mourinho, Avrupa’da birçok maç tecrübesi olmasına rağmen her maça ilk maçıymış gibi yaklaştığını belirtti.

Mourinho, “Her maç yeni bir maçtır. Her yıl yeni bir yıldır ve her turnuva yeni bir turnuvadır. Ben kariyerimde hep böyle baktım. Geçmişte neler yaptığıma bakmıyorum. Avrupa’da 150-160 belki 170 maçım var ama yarına ilk maçım gibi bakıyorum çünkü motivasyon her gün yenilenebilen bir şeydir” dedi.

Teknik ve Taktik Konular

İlk maçta yedikleri üç golle ilgili olarak Mourinho, analiz yapmanın ve çalışmanın önemine değindi. “Çözümüm çalışmak, başka yapacak bir şey yok. Analiz etmemiz gerekiyor, önce video üzerinden sonra klipler hazırlayıp oyunculara gösteriyoruz ve bu çalışmaları sahada yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Yeni transferlerin takıma adaptasyonu hakkında ise Mourinho, Allan Saint-Maximin ve Youssef En-Nesyri’nin sakatlık ve tatil nedeniyle tam performansa ulaşamadıklarını belirtti. “Maximin 90 dakika oynayabilecek durumda değil ama tabii kendisi oynayabilecek durumda” diye ekledi.

Transfer ve Kadro Durumu

Transfer döneminin doğası gereği bazı transferlerin geciktiğini kabul eden Mourinho, eldeki oyunculardan memnun olduğunu dile getirdi. “Kulübün transfer açısından zor bir dönemde çok iyi hamleler yaptığını” vurguladı ve şunları ekledi: “Takımda 29 oyuncu artı kalecilerle çalışmamız imkansız. Kimsenin üçüncü ya da dördüncü opsiyon olmasını istemiyorum.”

Bright Osayi-Samuel’in Açıklamaları

Fenerbahçe’nin savunma oyuncusu Bright Osayi-Samuel, seyircileri önünde çıkacakları ilk maç için sabırsızlandığını dile getirdi. “Yarınki maç çok önemli. Evimizdeki ilk maç olacak ve bunun için sabırsızlanıyorum” dedi. Osayi-Samuel, Mourinho ile çalışmanın büyük bir onur olduğunu belirtti ve “Mourinho korkutucu ama aynı zamanda çok hoş biri. Onunla çalışmak büyük onur. Gol ve asist olarak kendimi geliştirmek istiyorum” şeklinde konuştu.


Yorum Yazın