Kabine toplanıyor: Gündemde terörle mücadele var

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kabine toplanıyor: Gündemde terörle mücadele var
Abone ol
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün Beştepe'de gerçekleşecek Kabine toplantısının ana gündem maddeleri Orta Doğu'da artan gerilim, terörle mücadele ve ekonomik gelişmeler olacak.

İsrail'in Gazze ve Lübnan'a yönelik saldırıları ve Türkiye'nin bu gerilimi azaltmak için atabileceği diplomatik adımlar değerlendirilecek.

Takas Operasyonu Gündemde 

Ankara'da gerçekleşen ABD-Rusya esir takası da toplantının önemli konularından biri olacak. Geçtiğimiz hafta MİT'in koordinasyonunda Esenboğa Havalimanı'nda yapılan 26 kişilik takas operasyonu, Kabine tarafından ele alınacak ve Türkiye'nin Rusya-Ukrayna savaşı bağlamında atacağı yeni diplomatik adımlar tartışılacak.

Terörle Mücadele 

Toplantıda, terörle mücadele konusu da ele alınacak. Geçtiğimiz hafta Irak'ın kuzeyinde Gara, Kandil ve Asos bölgelerine düzenlenen ve 25 hedefin imha edildiği operasyonun ardından, yeni operasyonlara yönelik planlar masaya yatırılacak.

Ekonomik Gelişmeler 

Ekonomi ise Kabine toplantısının bir diğer önemli gündem maddesi olacak. Kayıt dışı ekonomiyle mücadele kapsamında yürütülen denetimler ve enflasyonla mücadele konuları detaylıca ele alınacak.

Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamuoyuna gündemle ilgili değerlendirmelerde bulunacak.


Yorum Yazın