Karar yazarı Elif Çakır, "yanlışlıkla" gözaltına alındı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Karar yazarı Elif Çakır, "yanlışlıkla" gözaltına alındı!
Abone ol
Bursa'da yanlışlıkla gözaltına alınan Elif Çakır, saatler sonra serbest bırakıldı.

Karar Gazetesi yazarı Elif Çakır, Bursa'da kaldığı otelde arama olduğu iddiasıyla polis tarafından gözaltına alındı. Kimlik ve isim kontrolü yapılmadan gözaltına alınan Çakır, yanlışlık anlaşıldıktan saatler sonra serbest bırakıldı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis ekipleri, Çakır'ı otelden alıp sağlık kontrolüne götürdü. Çakır’ın itirazlarına rağmen işlemler devam etti.

YANLIŞ KİŞİ OLDUĞU ANLAŞILDI

Olayda aranan kişinin, Elif Çakır'la aynı adı taşıyan farklı biri olduğu ve kimlik numaralarının uyuşmadığı daha sonra ortaya çıktı. Ancak Çakır saatlerce gözaltında kaldı. Yapılan incelemeler sonucunda, Elif Çakır’ın aranan kişi olmadığı anlaşılınca serbest bırakıldı.

SAATLER SONRA ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞTU

Yanlışlıkla gözaltına alınan Çakır, saatler süren işlemlerden sonra serbest bırakıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan Elif Çakır, polisin kendisine kötü muamelede bulunduğunu ve yaşadığı bu olayın ülkenin adalet sistemindeki sorunları ortaya koyduğunu belirtti. Çakır, "Bir bardak suyu bile çok gördüler. Ülkenin adalet sistemi de kolluk kuvvetlerinin durumu da ortada" ifadelerini kullandı.


Yorum Yazın