Kemal Kılıçdaroğlu CHP Tüzük Kurultayı'na katılmayacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kemal Kılıçdaroğlu CHP Tüzük Kurultayı'na katılmayacak
Abone ol
CHP’nin Ankara’da düzenleyeceği tüzük değişikliği kurultayına eski genel başkanlardan Kemal Kılıçdaroğlu katılmayacak. Delegeler, onur kurulu üyeleri ve eski genel başkanların davet edildiği kurultay, bugün başlıyor.

CHP'nin tüzük değişikliğini içeren kurultayı bugün Ankara’da gerçekleşecek. Kurultaya, delegeler, onur kurulu üyeleri ve eski genel başkanlar davet edilirken, Halk TV’den İsmail Saymaz’ın haberine göre eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bu önemli toplantıya katılmayacak.

Divan Başkanlığı ve Tüzük Değişiklikleri

Kurultayda Divan Başkanlığı’na CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek’in seçilmesi bekleniyor. Açılış konuşmasını ise Genel Başkan Özgür Özel yapacak. CHP Tüzük Hazırlık Komisyonu'nun çalışmalarına göre partinin tüzüğünde 20’ye yakın maddede değişiklik yapılacak.

Tüzük Değişikliği Önerileri

Tüzük değişiklikleri kapsamında, genel sekreterin yetkilerinin güçlendirilmesi planlanıyor. Ayrıca kurultaylarda genel başkan aday gösterilme usulleri de değişecek. Genel başkan adayları delegenin yüzde 5 imzasıyla aday olabilecek, ancak başvuru için en fazla yüzde 10 imza ile başvuru yapılması sağlanacak.


Yorum Yazın