Kemal Kılıçdaroğlu’na 4 yıla kadar hapis ve siyasi yasak talebi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kemal Kılıçdaroğlu’na 4 yıla kadar hapis ve siyasi yasak talebi
Abone ol
Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne hakaret ettiği iddiasıyla 4 yıl 1 aya kadar hapis ve siyasi yasak talebiyle yargılanacak.

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi başkan ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılanacak. Kılıçdaroğlu için 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası ve siyasi yasak talep ediliyor.

Dava Konusu: Enis Berberoğlu ve MİT Tırları Olayı

Eski CHP Milletvekili Kadri Enis Berberoğlu, durdurulan MİT tırları görüntülerini eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a verdiği iddiasıyla yargılanmıştı. Berberoğlu, "devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri siyasal veya askeri casusluk maksadıyla açıklamak" suçundan 25 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Bu cezanın ardından Kılıçdaroğlu, kararı eleştiren sert bir açıklama yapmıştı.

Kılıçdaroğlu’nun Açıklamaları ve İddianame

Kılıçdaroğlu, kararı veren hakimler hakkında yaptığı açıklamada, "Bu kararı verenler bu kararın altında kalacaklardır" diyerek yargı sistemini eleştirmişti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Kılıçdaroğlu'nun bu sözlerinin ifade özgürlüğünü aştığı ve kamu görevlilerine hakaret teşkil ettiği belirtildi.

Zincirleme Hakaret Suçlaması

İddianamede, Kılıçdaroğlu’nun "Zincirleme şekilde Kamu Görevlisine Görevinden Dolayı Alenen Hakaret" suçundan yargılanacağı ve 1 yıl 5 ay 15 günden 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası ile siyasi yasak talep edildiği belirtildi.


Yorum Yazın