KİPTAŞ Mihmandar projesi nedir? Mihmandar ne demektir?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
KİPTAŞ Mihmandar projesi nedir? Mihmandar ne demektir?
Abone ol
KİPTAŞ'ın Mihmandar projesi'nin detayları merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki, KİPTAŞ Mihmandar projesi nedir? Mihmandar ne demektir?

KİPTAŞ Mihmandar projesi nedir? 

Anadolu’nun en önemli inanç ve kültür merkezlerinden biri olan Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde hayata geçirilen "KİPTAŞ Mihmandar" bulunduğu bölgenin mimari değerlerini, yepyeni bir şehircilik anlayışı ile buluşturacak olup; Hacıbektaş’ta sevgi ve hoşgörünün mirasını yaşatırken Hacı Bektaş Veli’nin felsefesi ve düşüncelerinin ilelebet daim kalmasına katkı sağlayacak bir projedir.

65 konut, 10 ticari birim olmak üzere 75 bağımsız birim ve 1 kreş, 1 sosyal tesis ile 65 araçlık kapalı otoparktan oluşan proje; Hacı Bektaş Veli’nin öğretilerini, bölgenin köklü geçmişini, geleneğini ve mimari izlerini modern teknoloji ile buluşturan, bölgeyi çekim merkezi haline getirecek, kentleşme modeline katkı sunacaktır.

Adını gelen misafiri geri çevirmemek, onu kutsal bir vazife gibi görüp sevgi ve hoşgörü çatısı altında ağırlanmasıyla hep o dillerde olan Anadolu misafirperverliğinden alan KİPTAŞ Mihmandar’ın temeli 24 Kasım 2022’de atıldı. Gri su kazanım sistemi ve güneş enerji panellerine yer verilerek çevre odaklı tasarlanan proje; 65 konut, 10 ticari birim olmak üzere toplam 75 bağımsız birimin yanı sıra 1 kreş, 1 aşevi ve 1 sosyal tesisten oluşuyor. Avlu kısmı ise toplu yemeklere ve etkinliklere hizmet edecek, yaşamın 7 gün 24 saat sürmesine imkan sağlayacak şekilde tasarlandı. 

 


Yorum Yazın