Koç Holding, Kalamış Yat Limanı'nın özelleştirme ihalesine katılıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Koç Holding, Kalamış Yat Limanı'nın özelleştirme ihalesine katılıyor
Abone ol

Koç Holding, Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nın 40 yıllık işletme hakkı için 16 Temmuz'daki ihaleye katılacağını açıkladı. Daha önce de bu ihaleyi kazanan ancak ihale iptal edilen Koç Holding, bu kez ihaleyi kazanması halinde yatırımcıları bilgilendireceğini duyurdu.

Koç Holding'in Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamasında, şunlar kaydedildi:

"Bağlı ortaklığımız Tek-Art Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri AŞ, T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından ilan edilen Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nın 40 yıl süreyle 'işletme hakkının verilmesi' yöntemi ile özelleştirilmesine yönelik olarak 16 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleştirilecek ihaleye katılacak olup, ihalenin kazanılması halinde konuyla ilgili bilgiler yatırımcılarımızla paylaşılacaktır."

Ancak proje, bölgedeki park alanlarını tehdit ettiği ve marinanın gereksiz yere genişletilmek istediği gerekçesiyle Kadıköy Kent İnisiyatifi, Kadıköy Belediyesi, çevre savunucuları, muhalefet partileri ve aktivistler tarafından eleştiriliyor. Kadıköylüler, daha fazla yeşil alan ve kıyıların korunmasını talep ediyor.


Yorum Yazın