Kredi kartı borçlarına 60 ay vadeli yapılandırma imkanı: BDDK'dan yeni düzenleme

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kredi kartı borçlarına 60 ay vadeli yapılandırma imkanı: BDDK'dan yeni düzenleme
Abone ol
BDDK, bireysel kredi kartı borçlarını 60 aya kadar yapılandırma imkanı getirdi. Azami faiz oranı %3.11 olarak belirlendi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), bireysel kredi kartı borçlarına yönelik önemli bir düzenlemeye gitti. Yapılan açıklamaya göre, kredi kartı borçları 60 aya kadar vadeyle yapılandırılabilecek. Bu yapılandırma kapsamında kullanılacak azami faiz oranı %3.11 olarak belirlendi. Bu düzenleme, bireysel kredi kartı borcu ve ihtiyaç kredisi borçlarını ödemekte zorlanan vatandaşlar için önemli bir kolaylık sağlıyor.

BDDK, bireysel kredi kartı ve ihtiyaç kredisi borçlarını ödeyemeyenler için yeni bir yapılandırma imkanı sundu. Bireysel kredi kartı sahipleri, dönem borcunun asgari tutarını ödeyememeleri durumunda, mevcut borçlarını 60 aya kadar vadelendirebilecekler. Her taksit, ilgili ayın asgari ödeme tutarına eklenerek ödenecek.

Kredi Kartı Limiti Artırılamayacak

Yapılandırma kapsamında dikkat çeken bir diğer detay ise, yapılandırılmış kredi kartı borcunun en az yarısı ödenmeden kredi kartı limitinin artırılamayacak olmasıdır. Ayrıca, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), bireysel kredi kartlarında yapılandırmada kullanılacak azami faiz oranını %3.11 olarak sınırlandırdı.

İhtiyaç Kredisi Borçları da Yapılandırılacak

Bireysel ihtiyaç kredileri, anapara ve faiz ödemelerinde 30 gün gecikme yaşanması halinde, ilave kredi kullanılmadan 60 aya kadar yapılandırılabilecek. Borçluların, bu yapılandırmadan faydalanabilmesi için 1 yıl içinde başvuru yapmaları gerekiyor.

Asgari Ödeme Oranında Değişiklik

BDDK'nın son düzenlemesiyle birlikte, kredi kartlarının dönem borcunun asgari ödeme oranı %20'den %40'a kadar yükseltildi. 50 bin liranın altında kalan borçlarda asgari ödeme oranı %20 iken, 50 bin liranın üzerindeki borçlarda bu oran %40 olacak.


Yorum Yazın