Küba’yı vuran fırtına: 6 can kaybı, altyapı ve tarım arazileri zarar gördü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Küba’yı vuran fırtına: 6 can kaybı, altyapı ve tarım arazileri zarar gördü
Abone ol
Küba Sivil Savunma Genelkurmay Başkanlığı, tropikal fırtına Oscar'ın Guantanamo kentinde şiddetli rüzgarlar ve yağışlar nedeniyle can kayıplarına yol açtığını açıkladı. Fırtına, Küba’yı terk etmiş olsa da altyapı, evler ve tarım arazileri büyük zarar gördü. Ayrıca ülkede devam eden enerji krizi derinleşti, milyonlarca kişi elektriksiz kaldı.

Küba Sivil Savunma Genelkurmay Başkanlığı Operasyonlar Dairesi Başkanı Argenis Perales Perez, yaptığı basın açıklamasında, Guantanamo kentine bağlı San Antonio del Sur kasabasında tropikal fırtına Oscar'ın yol açtığı şiddetli rüzgar ve yağışlar sonucunda 6 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Perez, arama kurtarma çalışmalarının halen sürdüğünü belirtti.

Yerel basın, fırtınanın Küba’yı terk ettiğini, ancak geride önemli hasar bıraktığını aktardı. Altyapı, evler ve tarım arazileri büyük zarar gördü.

Oscar, hafta sonu öğleden sonra Saffir-Simpson ölçeği'ne göre 1. kategori seviyesinde Küba’ya giriş yaparak büyük yıkıma neden oldu. Fırtına, şiddetli yağışlar ve rüzgarlar getirerek ülkenin çeşitli bölgelerinde hasara yol açtı.

Küba’da devam eden enerji krizi de bu doğal felaketle daha da kötüleşti. 18 Ekim'de ana enerji santrallerinde meydana gelen arızalar nedeniyle milyonlarca kişi halen elektriksiz durumda. Enerji Bakanı Vicente de la O Levy, arızaların giderilmesi için çalışmaların sürdüğünü ve kısa süre içinde sonuca ulaşmayı umduklarını açıkladı. Fırtına Oscar’ın enerji santrallerine de zarar verdiğini belirten Levy, "Oscar, santrallerdeki üretim bölgesini etkiledi ve bize ekstra rahatsızlık getirdi," dedi.

Basında çıkan haberlere göre, Küba’nın enerji santralleri Sovyetler Birliği tarafından 40 yıl önce inşa edildi ve yetersiz bakım nedeniyle bu tür sorunların sıkça yaşandığı belirtiliyor.


Yorum Yazın