Küfeyi sırtlayan Özgür Özel, Erdoğan'a yanıt verdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Küfeyi sırtlayan Özgür Özel, Erdoğan'a yanıt verdi
Abone ol
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, en düşük emekli maaşının asgari ücret düzeyine çıkarılmasını isteyen muhalefete yönelik "Bunların sırtında küfe yok" sözleri üzerine CHP Genel Başkanı Özgür Özel, küfeyi sırtladı.

CHP lideri Özgür Özel, Bursa’nın Mudanya ilçesinde Halk Buluşması'na katıldı. Özel'e; CHP Genel Başkan Yardımcıları Gökan Zeybek ve İlhan Uzgel, Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey eşlik etti.

Özel, burada yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın belediye borçlarının kaynağından tahsil edilmesine ilişkin sözlerine tepki gösterdi. Özel, “Mali darbe girişimine, ekonomik darbe girişimine karşı, dimdik ayakta tutacağız. Ne çalışanımızı mağdur ederiz, ne kentleri mağdur ederiz. Ne hizmetten vazgeçeriz, gerekirse ben, il başkanlarım, milletvekillerim, belediye başkanlarımızla çöpleri ellerimizle toplarız. Yine namerde muhtaç olmayız” dedi.

Erdoğan'ın muhalefete yönelik "Bunların sırtında küfe yok" sözlerini hatırlatan Özel, sırtına küfe alarak şunları söyledi:

"Şimdi gençler küfe getirmiş. Gençler gelin bakayım o küfeyi buraya görsün millet. Alın küfecileri gelin. Şimdi, gençler gelirken şunu söyleyeyim. Tabi bizim bütün mitinglerimizde emekliler koşa koşa geldiler. Onları savunmaya devam edeceğiz. Atanmayan öğretmenlere ‘atanamayan’ dediler. Onlara sahip çıktık. Sahip çıkmaya devam edeceğiz. Yine emeklilikte kademe isteyenler, staj mağdurları, çıraklık mağdurları, emekli astsubaylar, emekli askeri personel. Sorunları dile getirilsin istiyor, o sorunları asla bırakmadık. Asla bırakmayacağız. Mutlaka sonuna kadar onlar için mücadele edeceğiz. Ama herkes şunu bilsin ki; biz gittiğimiz yolda, milletimizle beraber, halkımızla beraber demokratik bir Türkiye için, özgürlüklerin savunulduğu bir Türkiye için, yoksulluğun yönetilmediği, yok edildiği bir Türkiye için, bazı çocuklar sınıf arkadaşlarından kapatamayacakları kadar bir farkla geride kalmasınlar, hayata öyle başlamasınlar diye, hiç kimsenin çocuğu yoksulluğu babasından miras olarak almasın diye, yepyeni güçlü bir sosyal devlet için mücadele ediyoruz. Gücümüzü sizden, halkımızdan ve milletimizden alıyoruz.

“Küfeyi biz taşıyacağız”

Geçen gün dedim ki; Tayyip Beyi dinliyorum, ben ne demişim? 'Emekliye 12 bin 500 lira yetmez, 17 bin 500 ver' demişim. 'Asgari ücrete zam yapmayacağım' demiş, 'asgari ücreti zamlayalım' demişim. Ben ne demişim, demişim ki '17 lira çay parası olmaz, 25 lira olsun taban fiyat. 9 bin 200 liraya buğday satılmaz, 15 bin lira olsun. Tarlalarda 2 liraya domates kaldı. Olmaz böyle şey, kavun, karpuzun bostanda kalması olmaz' demişim. Diyor ki 'Özgür Bey'in sırtında küfe yok.' 'Emekliye zam istiyor. 33 milyar lira tuttu, 2 bin 500 lira zam' diyor. 'Benim' diyor, 'sırtımda küfe var.' Bunu duymuşlar, gençler küfeyi getirmiş. Diyorlar ki; bakın, Tayyip Bey'e dedim ki, doğru senin sırtında küfe var. Bu milletten oy istedin. O da aldı. Küfeyi böyle sırtına koydu. Tayyip Bey diyor ki; 'emekliler bana ağır geliyor. Taşıyamam. Asgari ücret ağır geliyor, taşıyamam' diyor. 'Rizeli hemşerime çay parası veremem. Ağır geliyor' diyor. Ama bir bakıyorsun, yandaş müteahhide sıra gelince dikeli veriyor. 660 milyar lirayı buluyor. Ben diyorum ki Tayyip Bey, bırak küfeyi. Ver benim sırtıma. Ben emekliyi aslan gibi taşırım, aslan gibi. Asgari ücretliyi taşırız biz. Biz bu milleti taşırız. Eğer taşıyamıyorsan, bırak küfeyi. Milletin sırtından in. Sen bu milletin sırtına yüksün. Emekliler, asgari ücretliler değil. Esnaf, çiftçiler değil. İşte biz bu küfeye ne yük koyarsan koy taşırız. Taşıyamayan bırakacak. Taşıyanlar gelecek. Getir sandığı, küfeyi biz taşıyacağız. Emeklileri biz ayağa kaldıracağız. Söz veriyoruz. Bu iki genç küfeyi almış, gelmiş. Helal olsun onlara. Size bir şey söyleyeyim. Bakın bu iki çocuğu unutmayın. Millet, küfeyi Tayyip Bey'den alıp bizim sırtımıza koyunca, o gece çıkacağız. Hep birlikte galibiyeti kutlayacağız. Söz veriyorum bu iki gençle birlikte kutlayacağız. Biz kazanacağız.”


Yorum Yazın