Kulis: İşte Ahmet Davutoğlu’ndan yuvaya dönme şartları

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kulis: İşte Ahmet Davutoğlu’ndan yuvaya dönme şartları
Abone ol
AKP’nin kuruluş yıldönümünde Gelecek ve İYİ Partili vekilleri partisine transfer edeceği yönünde ortaya çıkan iddialar güçlenmiş durumda. Bu kapsamda ismi geçen en tartışmalı siyasetçi Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu.

Dicle Baştürk

AKP’de olduğu dönemde Pelikancılar tarafından başbakanlık koltuğundan indirilen Ahmet Davutoğlu’nun yeni parti kurduktan ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde muhalefet cephesinin birleştiği altılı masada yer almasından sonra yuvaya döneceği iddiaları siyaseti hareketlendirdi.

AKP’ye geçmesi beklenen Gelecek Partisi Ankara milletvekili Nedim Yamalı’nın “AK Parti’ye geçeceksek Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu ile hep birlikte geçeriz" sözleri sonrası gözler Ahmet Davutoğlu’na çevrildi.

Davutoğlu’na yakın kaynaklar, Ahmet Davutoğlu’nun AKP’ye geçeceği yönündeki iddiaları yalanladı. Kaynaklara göre Ahmet Davutoğlu’nun AKP’ye geçmesi için birçok şartın yerine getirilmesi gerek. Bunlardan ilki parlamenter sisteme dönüş. Parlamenter sisteme dönüşte Davutoğlu, AKP’nin genel başkanı olmayı talep ediyor.

İkincisi ise kamuda şeffaflık yasasının çıkarılması.

‘AİHM KARARLARINA UYULSUN, KAVALA, DEMİRTAŞ SERBEST KALSIN’

Davutoğlu’nun şartları bunlarla sınırlı değil. Türkiye’nin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarına uyması bu şartların başında geliyor. Bununla beraber iş insanı Osman Kavala ve HDP’nin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş dahil siyasi tutuklularının serbest kalması gerekiyor.

Kayyım atamalarına son verilmesi, kamuda mülakatların kaldırılması, Şehir Üniversitesi’nin açılması gibi başlıklar da Davutoğlu’nun şart koştuğu unsurlar.

Yine parti kaynaklarına göre, Ahmet Davutoğlu, partilerinden ayrılarak AKP’ye geçen Numan Kurtulmuş ve Süleyman Soylu gibi anılmak istemiyor.

Hatırlanacağı üzere Süleyman Soylu, 5 Eylül 2012’de Demokrat Parti’den ayrılarak AKP cephesine katılmıştı.

HAS Parti kurucusu Numan Kurtulmuş da 22 Eylül 2012’de AKP’ye geçmiş, eski partisini feshetmişti.


Yorum Yazın