Meclis, Can Atalay gündemiyle olağanüstü toplantıya çağrıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Meclis, Can Atalay gündemiyle olağanüstü toplantıya çağrıldı
Abone ol
TİP ve muhalefet partileri, Meclis'i 16 Ağustos'ta Can Atalay gündemiyle olağanüstü toplantıya çağırdı.

TİP ve muhalefet partileri, Meclis'i 16 Ağustos'ta Can Atalay gündemiyle olağanüstü toplantıya çağırdı.

Anayasa Mahkemesi'nin (AYM), Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay'ın Gezi davasından 18 yıl hapis cezasının gerekçe gösterilerek vekilliğinin düşürülmesine yapılan itirazlarla ilgili gerekçeli kararı, 1 Ağustos’ta Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından dün TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile TİP Genel Başkanı Erkan Baş, TİP Sözcüsü Sera Kadıgil ve TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, Meclis’te bir araya geldi. Görüşme sonrası açıklamalarda bulunan Baş, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın TBMM Genel Kurulu'na hitap edeceği 15 Ağustos tarihi öncesinde Meclis'in Can Atalay gündemiyle olağanüstü toplanması talebini ilettiklerini söylemişti. Meclis Başkanı Kurtulmuş'un 16 Ağustos tarihini verdiğini ancak buna sıcak bakmadıklarını belirten Baş, "Ancak meclisin AYM kararı hiç yokmuş gibi rutin çalışmasına devam etmesi bizim açımızdan mümkün değil" demişti. Erkan Baş, CHP, DEM Parti, Saadet-Gelecek Partisi grupları ile yarın öğlen saatlerinde AYM'nin Atalay hakkındaki kararına ilişkin Meclis'in olağanüstü toplanması yönündeki ortak dilekçe vereceklerini duyurmuştu.

Muhalefet partilerinin imza desteğiyle bugün Meclis, Can Atalay gündemiyle 16 Ağustos’ta olağanüstü toplantıya çağrıldı.

TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, tarihle ilgili karar için şu açıklamayı yaptı:

“Burada bir tartışmaya girmek istemedik. Can Atalay’ın önerisi ve yaklaşımıyla biliyorsunuz 15 Ağustos’ta Filistin özel oturum için toplanacak Meclis. Mahmut Abbas buraya geldiğinde Filistin’de yaşanan soykırımın, katliamın önünü kapatacak bunu gölgeleyecek herhangi bir tartışma açılmaması için, sadece Filistin konusunun dünya ve Türkiye gündemine taşınması için 126 Ağustos’a karar kıldık.”


Yorum Yazın