Meksika'da yargı reformu protestosu: Senato binası basıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Meksika'da yargı reformu protestosu: Senato binası basıldı
Abone ol
Meksika'da yüzlerce protestocu, Senato binasını basarak yargı reformuna karşı pankartlar taşıdı. Hakimlerin grevi devam ediyor ve reformun iptal edilmesi talep ediliyor.

Meksika'da yüzlerce protestocu, güvenlik güçlerini aşarak Senato binasını basarak yargı reformuna karşı seslerini duyurdu. Protestocular, Meksika bayrakları ve yargı reformuna karşı pankartlar taşıdı. Reformun tartışıldığı toplantı salonuna slogan atarak giren protestocular, senatörlere reformun kabul edilmemesi çağrısında bulundu.

22 Ağustos’ta, Devlet Başkanı Obrador'un önerdiği yargı reformuna tepki olarak hakimler süresiz grev başlattı. Bu grev nedeniyle, ülke genelindeki mahkemelerin 21 Ağustos itibarıyla "acil" davalar dışında süresiz olarak askıya alındığı açıklandı. Hakimlerin grevinin reform iptal edilene kadar devam edeceği veya Kongre'nin ortak bir karar için yargıyla iletişim kurana kadar süreceği bildirildi.

Yargı reformu, hakimlerin halk oylamasıyla seçilmesini ve adayların Kongre ve yargı tarafından sunulmasını öngörüyor. Ancak analistler, yargıçlar ve uluslararası gözlemciler, bu reformun mahkemeleri az tecrübeli ve siyasi önyargılı yargıçlarla doldurabileceğinden endişe ediyor.


Yorum Yazın