Meta'dan Narin açıklaması: Hiçbir mesajı depolamıyoruz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Meta'dan Narin açıklaması: Hiçbir mesajı depolamıyoruz
Abone ol
Meta, Narin Güran cinayeti soruşturmasında istenen WhatsApp mesajlarıyla ilgili açıklama yaptı: "Hiçbir mesajı depolamıyoruz."

Meta, Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili soruşturma kapsamında, silinen WhatsApp mesajlarının talep edilmesine yönelik Türk basınında çıkan haberlerle ilgili bir açıklama yaptı. Meta İletişim Direktörü Joshua Breckman, DW Türkçe'ye verdiği demeçte, WhatsApp'ın mesajları yedeklemediğini ve bu nedenle bu tür verileri paylaşmalarının mümkün olmadığını belirtti.

"Silinen Mesajlar Geri Getirilemez"

Joshua Breckman, şüphelilere ait silinen WhatsApp mesajlarının geri getirilemeyeceğini, çünkü bu mesajların Meta'nın sunucularında depolanmadığını söyledi. Breckman, "Eğer mesajlar yedeklenmediyse geri getirmenin imkanı yok. WhatsApp, bireylerin kişisel mesajlarını saklamaz, bu nedenle paylaşacak bir verimiz de bulunmuyor" ifadelerini kullandı.

Uçtan Uca Şifreleme Nedeniyle Erişim Mümkün Değil

Breckman, WhatsApp'ın uçtan uca şifreleme teknolojisi kullandığını ve bu nedenle mesajlara Meta dahil hiç kimsenin erişemediğini vurguladı. Bu şifreleme, gönderilen mesajların yalnızca alıcı ve gönderici tarafından görülebildiğini ve aradaki hiçbir tarafın bu mesajlara ulaşamayacağını belirtti.

Mahkeme Kararıyla Paylaşılabilecek Veriler

Meta, yalnızca kullanıcı adı, IP adresi, cihaz türü gibi teknik bilgileri mahkeme kararı ile yetkililerle paylaşabiliyor. Ancak WhatsApp mesajlarının içeriği Meta'nın elinde bulunmuyor. Narin Güran cinayeti vakasında, şüphelilere ait önceden log kayıtları talep edilmediği için de mesaj kayıtları mevcut değil.


Yorum Yazın