Meta’dan şaşırtan itiraf: Tüm fotoğraflarınız elimizde!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Meta’dan şaşırtan itiraf: Tüm fotoğraflarınız elimizde!
Abone ol
Meta, Facebook ve Instagram uygulamalarındaki kullanıcı verilerini, yapay zeka eğitimi için kullandığını itiraf etti.

Meta, Avustralya’daki Facebook ve Instagram kullanıcılarının herkese açık gönderilerini yapay zeka (AI) modellerini eğitmek için kullandığını itiraf etti. Şirketin küresel gizlilik müdürü Melinda Claybaugh, Avustralya hükümetinin yapay zeka uygulamaları hakkındaki soruşturması sırasında, bu bilgiyi doğruladı. İşin en acı kısmı ise, 2007 yılından beri kullanıcılar gönderilerini özel olarak ayarlamadıkça, şirket bu verileri yapay zeka (AI) eğitiminde kullanıyor.

Meta, Avustralya’daki kullanıcı verilerini yapay zeka eğitimi için kullandığını kabul etti

ABC News’e göre, Meta, Avustralya’da kullanıcıların verilerini nasıl kullanacağını seçmesine olanak tanımıyor. Oysa Avrupa Birliği ülkelerinde gizlilik yasaları gereği kullanıcılar, bu tür verilerinin AI eğitimi için kullanılmasını “reddetme” hakkına sahip.

Ancak Avustralya’da böyle bir yasal düzenleme olmadığı için kullanıcılar, paylaşımlarının Meta’nın yapay zeka modelleri tarafından kullanılmasını önleyemiyor. Meta, kullanıcıların yalnızca “herkese açık” olarak ayarlanan gönderi ve yorumlarının bu amaçla kullanıldığını belirtiyor.


Yorum Yazın