Meteoroloji uyardı: Türkiye genelinde yağanak yağış ve sıcaklık düşüşü bekleniyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Meteoroloji uyardı: Türkiye genelinde yağanak yağış ve sıcaklık düşüşü bekleniyor
Abone ol
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 79 ilde kuvvetli sağanak yağış uyarısında bulundu. Batı ve Orta Karadeniz başta olmak üzere birçok bölgede sıcaklıklar düşerken, sel ve su baskını gibi olumsuz durumlara karşı tedbir çağrısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 19 Eylül 2024 tarihli hava durumu raporunu yayımladı. Rapora göre, Türkiye genelinde sağanak yağış etkili olacak. 79 ilde kuvvetli yağış beklenirken, özellikle Batı ve Orta Karadeniz kıyıları ile GiresunÇankırıIğdırAğrı ve Van çevrelerinde yağışlar yer yer şiddetlenecek. Ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Marmara’nın doğusuİç AnadoluKaradenizDoğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile bazı Ege illerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek.

Sıcaklıklar Düşüyor

Doğu AkdenizBatı Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde hava sıcaklıklarının 2 ila 4 derece düşmesi beklenirken, diğer bölgelerde sıcaklıklarda önemli bir değişiklik öngörülmüyor.

Rüzgarlar Orta Kuvvette Esecek

Rüzgarın kuzey yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi tahmin ediliyor. Özellikle yağış alan bölgelerde rüzgarın geçici olarak kuvvetlenebileceği belirtiliyor.

Kuvvetli Yağış Uyarısı

Meteoroloji, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları ile GiresunÇankırıIğdırAğrı ve Van çevrelerinde kuvvetli yağış beklendiğini vurguladı. Yetkililer, sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuz durumlara karşı vatandaşları tedbirli olmaya çağırdı.


Yorum Yazın