Meteoroloji'den 7 il için sarı kodlu uyarı: Yoğun kar yağışı bekleniyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Meteoroloji'den 7 il için sarı kodlu uyarı: Yoğun kar yağışı bekleniyor
Abone ol
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı kesimlerde hava sıcaklıklarının mevsim normallerine çıkacağını ve 7 il için sarı kodlu kar yağışı uyarısı verdi. Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Gümüşhane ve Artvin’in yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışı bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), yeni haftaya ilişkin hava durumu raporunu paylaştı. MGM, 21 Ekim itibarıyla Samsun'un doğusu, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Gümüşhane ve Artvin için sarı kodlu uyarı yayımladı. Bu bölgelerde 1100-1200 metre üzeri yüksek kesimlerde yoğun kar yağışı bekleniyor. Ayrıca, Batı kesimlerde hava sıcaklıklarının yarından itibaren mevsim normalleri civarına çıkacağı, diğer bölgelerde ise sıcaklıkların mevsim normalleri altında seyretmeye devam edeceği belirtildi.

Kuvvetli Yağış Uyarısı Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun kuzey kesimlerinde yağmur ve sağanak yağışlar beklenirken, yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışı öngörülüyor. Özellikle Samsun’un doğusu, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Gümüşhane ve Artvin’de çok kuvvetli sağanak yağışlar bekleniyor. Bu yağışlarla birlikte sel, su baskını, heyelan ve buzlanma riskine karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

Fırtına Uyarısı Meteoroloji ayrıca Marmara’nın güneybatısı, Kıyı Ege, Doğu Akdeniz ve Doğu Karadeniz kıyılarında rüzgarın saatte 40-60 km hızla eseceği fırtına uyarısı yaptı.

Bölgesel Hava Durumu:

  • Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde yağmur bekleniyor.
  • Ege: Parçalı ve az bulutlu, kıyı kesimlerinde rüzgar kuvvetli.
  • İç Anadolu: Parçalı bulutlu, kuzey kesimlerinde sağanak yağış ihtimali mevcut.
  • Doğu Karadeniz: Yoğun yağış ve yüksek kesimlerde kar bekleniyor.

Yorum Yazın