Metin Külünk: 2025’te ülke ekonomik olarak rahatlamazsa sandığın baskısı artar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Metin Külünk: 2025’te ülke ekonomik olarak rahatlamazsa sandığın baskısı artar
Abone ol
”Ankara’daki arkadaşlarımız, sokak sizin gördüğünüz gibi değil. Milletimizin sofrasının rahatlatılması gerekiyor”

Eski AK Parti MYK üyesi Metin Külünk, ”Milletimizin sofrasının rahatlatılması gerekiyor. Bunu görmeliler. 2025’te ülke ekonomik olarak rahatlamazsa sandığın baskısı artar” dedi.

Siyasette ’erken seçim’ tartışmaları sürerken eski AK Parti MKYK Üyesi Külünk, katıldığı canlı yayında dair dikkat çekici bir çıkış yaptı. ”2025’te ülke ekonomik olarak rahatlamazsa sandığın baskısı artar” diyen Külünk, ekonomi ve adalet konusundaki tartışmaların bitirilmesi gerektiğini ifade etti.

Külünk’ün açıklamasından satır başları şöyle:

”2025’te ülke ekonomik olarak rahatlamazsa sandığın baskısı artar. Bu koşullarda erken seçime gidilip gidilmeyeceği kararını verecek kişi Sayın Cumhurbaşkanımızın kendisidir. Kendisinin bir liderlik aritmetiği vardır. Hesabını kitabını yapar, ona göre kararını verir. Ankara’daki arkadaşlarımız, sokak sizin gördüğünüz gibi değil. İstatiksel rakamlar sizi aldatmasın. Milletimizin sofrasının rahatlatılması gerekiyor. Bunu görmeliler. Diğer taraftan da adalet üzerindeki tartışmaların bitirilmesi lazım.

Vatandaş ülkenin en zor anında yükü çekiyor, tankın altına yatıyor, ülkenin en zor anında bu ülke daha iyi olsun diye konfor alanından vazgeçebiliyor. Ama Türkiye’de servetin büyük bir kısmını kontrol eden kesim elini taşın altına koymayacak. Servet vergisi dendiğinde hoplayacaklar. İstanbul’da 15 bin TL ile yaşlı bir çiftin geçinebilmesi mümkün mü?

Bir gün evden çıktım, 70 yaşındaki bir hanımefendi beni çevirdi. Elini açtı, fileyi gösterip ’Bak 7 adet armut aldım’ dedi. Bir tarafta 7 adet armut alabilen bir hanımefendi, başka tarafta oturdukları lüks restoran ve kafelerde 5-6-7 kişilik 10 bin TL kahve parası veren şımarıklar. Bu şımarıkların sermaye kaynaklarının bu ülkeye karşı sermaye zorunluluğu vardır.

Biz bütün yükün nüfusun yüzde 50’lik-60’lık kesimine yükleyeceğimize ben de ’Sermaye getirilsin’ dedim.”

 

 

 

 


Yorum Yazın