Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yeni düzenleme: Online eğitimle alınan diplomaya denklik verilmeyecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yeni düzenleme: Online eğitimle alınan diplomaya denklik verilmeyecek
Abone ol
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan yeni düzenlemeyle, online eğitimle alınan diploma ve belgeler denklik işlemlerinde geçerli sayılmayacak.

Yeni Düzenlemenin Detayları

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan yeni düzenlemeyle, online eğitim yoluyla alınan diplomalara denklik verilmeyeceği açıklandı. Türkiye Gazetesi'nin haberine göre, bu düzenleme yurt içindeki uluslararası ilköğretim ve ortaöğretim düzeyindeki özel öğretim kurumları ile yurt dışındaki aynı kademedeki kurumlardan alınan öğrenim belgesi ve diplomaları kapsıyor.

Denklik Şartları

Düzenlemeye göre, öğrenimlerinin bir kısmını veya tamamını uzaktan öğretim yoluyla yaparak alınmış olan belge ve diplomalar, denklik işlemlerinde geçerli sayılmayacak. Bu karar, denklik işlemleri sırasında bu tür belgelerin değerlendirilmemesini öngörüyor.

Terör Örgütleriyle İlgili Belgeler

Denklik işleminden muaf tutulacak öğrenciler belirlenirken, 'yurt dışında terör örgütlerine üyelik, irtibatı veya iltisakı konusunda tereddüde düşülen ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarının ara sınıflarında öğrenim görerek alınan belgeler' de denklik işlemlerinde değerlendirilmeyecek.

© 2024 Haberler


Yorum Yazın