Miss Turkey 2024 güzeli İdil Bilgen, atandığı göreve başlamadı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Miss Turkey 2024 güzeli İdil Bilgen, atandığı göreve başlamadı
Abone ol
Miss Turkey 2024 Güzellik Yarışması'nda Türkiye Güzeli seçilen İdil Bilgen, Bingöl'ün Yayladere ilçesine doktor olarak atandı fakat 15 gün dolmasına rağmen görevine başlamadı.

Miss Turkey 2024 Güzellik Yarışması'nda Türkiye Güzeli unvanını kazanan İdil Bilgen, Sağlık Bakanlığı’nın 118’inci dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurasında Bingöl'ün Yayladere ilçesine doktor olarak atandı. Ancak, 9 Eylül'de yapılan atama sonrasında 15 gün dolmasına rağmen Bilgen, görevine başlamadı.

Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden yeni mezun olan Bilgen’in, bu süre zarfında herhangi bir başvuru yapmadığı öğrenildi. İl Sağlık Müdürlüğü’ne başvurarak göreve başlayabilmesi için 2 ay içinde mazeret dilekçesi vermesi gerektiği belirtildi. Eğer Bilgen bu süre içinde mazeret dilekçesi vermezse, 6 ayda bir düzenlenen bir sonraki Devlet Hizmeti Yükümlülüğü kurasına başvuruda bulunabileceği bildirildi.

Bingöl'ün 2 bin 304 nüfuslu ve 1650 rakımlı Yayladere ilçesi, Türkiye’nin nüfus bakımından en küçük 3’üncü ilçesi konumunda bulunuyor. İdil Bilgen’in atandığı toplumsal sağlık merkezi, bölgedeki sağlık hizmetlerinin yürütülmesinde önemli bir rol üstleniyor.


Yorum Yazın