Moritanya açıklarında tekne kazası: 25 ölü, 190 kayıp

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Moritanya açıklarında tekne kazası: 25 ölü, 190 kayıp
Abone ol
Moritanya açıklarında bir tekne kazasında 25 göçmen öldü, 190'dan fazla kişi kayıp. 103 kişi kurtarıldı, kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Moritanya açıklarında meydana gelen bir tekne kazasında 25 göçmenin hayatını kaybettiği, 190'dan fazla kişinin ise kayıp olduğu bildirildi. Olay, başkent Nouakchott yakınlarında gerçekleşti.

Tekne, Gambiya'dan yola çıktıktan sonra 22 Temmuz'da alabora oldu. Göçmenler 7 gün boyunca denizde kalmıştı.

Moritanya Sahil Güvenlik Komutanı, 103 göçmeni kurtardıklarını ve 25 kişinin cesedine ulaşıldığını duyurdu. Ayrıca, olay yerine ulaşıldığında 15 kişinin hayatını kaybettiği ve 10 kişinin acil tıbbi müdahale için hastaneye kaldırıldığı bildirildi.
 

190'dan fazla kişinin hala kayıp olduğunu ve kurtarma operasyonlarının sürdüğünü açıkladı. IOM, birçok göçmenin Fas kıyılarındaki Kanarya Adaları'na ulaşmaya çalıştığını, ancak Batı Afrika'dan İspanya'ya giden rotanın dünyanın en ölümcül rotalarından biri olduğunu belirtti.

AB Yardımı

Avrupa Birliği, Nisan ayında Moritanya'ya 210 milyon euro yardımda bulunmuştu. Bu yardımdan yaklaşık 60 milyon eurosu Avrupa'ya yasadışı göçle mücadele için ayrılmıştı.


Yorum Yazın