MSB: Son bir haftada 94 terörist etkisiz hale getirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MSB: Son bir haftada 94 terörist etkisiz hale getirildi
Abone ol
Milli Savunma Bakanlığı, Irak ve Suriye'nin kuzeyinde yürütülen operasyonlarda son bir haftada 94 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. MSB, 1 Ocak’tan bugüne kadar toplamda 1521 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak ve Suriye'nin kuzeyinde yürütülen operasyonlarda son bir haftada 94 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, bakanlıkta düzenlediği basın bilgilendirme toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) terör örgütleri PKK/KCK/PYD-YPG, DEAŞ ve FETÖ gibi tehditlere karşı mücadelesinin kesintisiz sürdüğünü belirtti.

Aktürk, açıklamasında, “Son bir haftada, biri terörden arananlar listesinde kırmızı kategoride yer alan 94 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Böylece, 1 Ocak'tan bugüne kadar Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1521 olmuştur. Bu teröristlerin 726'sı Irak'ta, 795'i ise Suriye'nin kuzeyinde etkisiz hale getirilmiştir,” dedi.

Aktürk ayrıca, Irak'ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 3 PKK'lı teröristin Habur'daki sınır karakoluna teslim edildiğini belirtti. Pençe-Kilit Operasyonu kapsamında, teröristlere ait çok sayıda mühimmat, mayın ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Aktürk, 19 Temmuz'da şehit olan Piyade Yarbay Abdullah Cem Demirkan'a Allah'tan rahmet diledi. Ayrıca, hudutların korunmasına yönelik çalışmaları da vurguladı: “Son bir hafta içinde 395 şahıs yakalanmış, 1 Ocak’tan bu yana yakalananların sayısı 7 bin 102 olmuştur. Yasa dışı geçişleri engelleme çabalarımız devam ediyor.”

Aktürk, deniz güvenliği ve bölgesel barışa katkı sağlamak amacıyla yürütülen uluslararası görevler hakkında bilgi verdi. Ayrıca, Katar Türk Birleşik Müşterek Kuvvet Komutanlığı bünyesinde Deniz ve Hava Unsur Komutanlıkları'nın teşkil edildiğini duyurdu.


Yorum Yazın